El Consell Rector de la Junta Central Fallera (JCF) ha aprovat sense cap vot en contra l’execució pressupostària de l’organisme autònom municipal durant 2016. Els comptes han estat marcats per un augment notable de patrocinis, la incorporació de noves activitats, com ara el Festival de la Joventut, i les accions promocionals i de celebració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

 “Hem aprofitat fins a l’últim cèntim dels recursos disponibles per a les Falles”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, qui ha ressaltat l’augment de patrocinis aconseguits, fins arribar als 170.100 euros, un 15,45 per cent més que en 2015, “fruit d’un treball per a implicar les marques amb la nostra festa i poder fer més amb els mateixos recursos, una aposta ferma que augmentem enguany”.

“Durant l’any 2016 s’han reforçat moltes activitats, com ara els concursos de playbacks o de teatre faller i les activitats esportives; s’ha augmentat la retribució al sector pirotècnic, s’ha estalviat en dinars i sopars i s’han realitzat activitats noves, moltes d’elles relacionades amb la inclusió de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. De fet, ningú podrà oblidar la gran celebració que vàrem viure amb la Crida a la Humanitat, el piromusical i la cremà de la falla commemorativa”, ha afirmat Fuset.

Fuset també ha explicat que al mes de juliol passat es va sol·licitar una transferència de diners en previsió del que finalment va resultar ser la consecució de la consideració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En no ser necessaris finalment eixos recursos per poder organitzar els actes i celebracions derivats de la inclusió de la festa en eixa llista de celebracions exclusives en tot el món es va decidir no fer efectiva la transferència per no perdre eixos recursos, que haurien anat a pagar deute, i poder emprar-los enguany.

Esta reunió del Consell Rector servix per retre comptes sobre la gestió de la JCF durant el passat exercici. Formen part d’ell, entre altres, representants de tots els grups municipals. Tots els presents han coincidit a expressar el seu agraïment i reconeixement a José Martínez Tormo, pel seu treball com a secretari general de la JCF.