L’alcalde de València s’ha mostrat satisfet que, després de mesos d’espera, s’haja fixat data per a la reunió del Consorci València 2007. Ribó urgix els representants de les tres administracions a “desencallar” els problemes financers de la Marina en el Consell Rector del proper dia 16, alhora que es mostra optimista sobre el balanç de les iniciatives que s’estan duent a terme en la Marina.

Joan Ribó s’ha referit a la reunió que el Consorci València 2007 realitzarà el proper dia 16. “La setmana passada vaig estar parlant amb el secretari d’Estat del Ministeri d’Hisenda i vam arribar a un acord per a fer una reunió en la qual, a més d’avançar en els punts ordinaris, puguem debatre també sobre una sèrie de qüestions econòmiques substancials. La primera es referix al famós deute contret, però també hi ha un altre deute a més curt termini amb el Banc de Santander, així com una sèrie de qüestions imprescindibles que hem d’arreglar, com són els contractes que s’esgoten i que hem de renovar”

Després de recordar que hi ha altres assumptes, com el relatiu al Varador, que és necessari abordar amb urgència per part dels representants de les tres administracions en el Consorci València 2007, ha mostrat la seua satisfacció per la convocatòria d’una reunió sol·licitada per l’Ajuntament de València des de fa mesos. “Després d’estar molt de temps amb un govern provisional de l’Estat i que s’oblidaren de nomenar els representants del Govern central, ara ja estan nomenats, hem parlant amb ells, i sembla que tots els aspectes formals ja estan resolts i podem posar-nos a treballar”.

Preguntat Ribó pel resultat econòmic i pressupostari de les activitats posades en marxa en la Marina, deixant a un costat els deutes de finançament contrets pel Consorci València 2007, l’alcalde s’ha mostrat optimista. “Dit en llenguatge col·loquial, la Marina està agafant molta marxa, està despertant l’interés d’institucions de molt diversos tipus i especialment del sector de la innovació”.

Este mateix optimisme, Joan Ribó l’ha fet extensiu a les activitats directament relacionades amb el sector nàutic. “La Marina està donant un salt avant molt important en l’àmbit dels esports nàutics, i si deixem a un costat els aspectes de finançament, crec que el balanç enguany ja pot ser positiu”.