Joan Ribó: “La gestió dels servicis s’aprova d’una manera molt clara”

L’alcalde Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Control Administratiu, Carlos Galiana, va expressar ahir la seua satisfacció per la valoració positiva que la ciutadania fa de la gestió del Govern de la Nau i del funcionament dels diferents serveis municipals, alhora que va destacar “la tendència de la ciutadania a una percepció optimista de la situació”, segons els resultats del primer Baròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana realitzat per l’Ajuntament amb entrevistes a 2.210 ciutadanes i ciutadans de tots els districtes de la València.

“Després del resultat d’esta enquesta pensem que la gestió de l’Ajuntament està globalment ben vista”, va afirmar l’alcalde Joan Ribó en exposar les conclusions d’este primer baròmetre. “La segona conclusió evident que s’extrau de totes les preguntes en què es demana que es compare amb la resta d’institucions, és que la valoració de l’Ajuntament de València és significativament superior, o molt significativament superior respecte del govern de l’Estat”, va continuar Ribó.

Concretament, el consistori municipal va obtenir una puntuació de 5,7, per damunt del 3,6 del Govern central, una diferència “altament significativa, i això que encara no coneixíem el contingut dels Pressupostos Generals de l’Estat”, va puntualitzar Ribó, donat que el treball de camp d’este baròmetre es va realitzar entre el 22 de febrer i el 8 de març passats.

Tot i que Joan Ribó va extraure del baròmetre “una certa tendència a una valoració optimista” de la imatge de València, donat que el 43,6% dels enquestats consideren que València ha millorat, mentre que un altre 40,8% opina que millorarà, es va comprometre a “millorar tot allò que calga, en qualsevol àmbit”, com ara l’ocupació, considerat el principal problema de la ciutat per a un 26’9% de la població, així com que el treball és el que més afecta per a un 38’1% dels enquestats.

Finalment, l’alcalde va ressaltar que malgrat que la situació econòmica i laboral “es percep complicada, existeix igualment una certa tendència a l’optimisme” i es va mostrar satisfet perquè el transport públic a València “està molt ben valorat” per part de la ciutadania. Concretament, el servici d’autobusos que presta l’EMT obté una nota mitjana total de 6,4.

A l’hora de puntuar entre 0 i 10 la gestió dels serveis públics urbans, tots aproven, des del 6’9 dels mercats municipals al 5’1 de circulació, a excepció de la gestió de l’aparcament, valorada en un 3’9, respecte a la qual l’alcalde va incidir que al baròmetre “es parla no solament del fet que tingues un lloc per a aparcar, sinó també dels mals aparcaments, de l’aparcament en doble filera, en el carril bus, de l’aparcament que obstrueix…”.

La gestió en seguretat ciutadana i policia rep una puntuació mitjana de 5,9; la d’instal·lacions esportives entre 5,3 i 6,1; Informació i atenció ciutadana aconsegueix un 6,3 entre els usuaris; serveis socials un 5,9 i festes populars un 6,8. En conjunt, estes dades mostren una mitjana en el grau de satisfacció de viure a València, valorat de 0 a 10, del 8’1.

Així com l’alcalde de València va recordar que anteriorment també s’encarregaven enquestes “però no es feien públiques i costaven deu vegades més”, el regidor Galiana va anunciar la intenció del Govern de la Nau d’encarregar un baròmetre d’opinió cada trimestre “amb una part fixa i una altra variable. En este primer, la part variable l’hem dedicat a dos aspectes que són molt importants per a la ciutadania: la mobilitat i l’economia”.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Benestar Social, Carlos Galiana, Comerç Just, Corrupció, Cultura Festiva, Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Economia Social, EMT, Finançament, Fiscalitat, Horta, igualtat, Innovació i Investigació, Inserció Socio-Laboral, Joan Ribó, Llibertat i igualtat, Medi Ambient, mobilitat, Platges, Policia Local, Polítiques Socials, Pressupostos, Sanitat i Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Seguretat Laboral, Sostenibilitat, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Josep diu:

    És obligatori tindre una immensa bandera d’Espanya en les torres de Quart?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *