L’Ajuntament se suma a la commemoració del Dia del Poble Gitano que se celebra el 8 d’abril. La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha declarat que és un “dia de celebració i de reconeixement” i ha reivindicat la necessitat que “el poble gitano tinga igualtat d’oportunitats” respecte a la resta de ciutadans i ciutadanes. L’acte de reconeixement s’ha realitzat en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, emmarcat amb una exposició que relata la història de les víctimes del poble gitano en l’holocaust nazi. 

A més de la regidora, Isabel Lozano, han participat en l’acte el director general de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, José de Lamo; el president de la Federació Maranatha, Alfredo Maya Maya, i la tècnica d’Ocupació de la Fundació del Secretariat Gitano, Josefa Moreno. Va ser en 1971 quan la UNESCO va datar el 8 d’abril en record del Primer Congrés Mundial Romaní/Gitano. Aquell dia també es va instituir l’himne i la bandera romaní, que l’Ajuntament exhibix hui al balcó. A més, l’himne s’ha escoltat en el Saló de Cristall en finalitzar l’acte.

Isabel Lozano ha recordat que l’Ajuntament “treballa per a combatre les desigualtats que patix el poble gitano i per a crear espais de convivència mutus, que és la millor vacuna contra el antigitanisme”. “La vostra cultura”, ha mantingut Lozano, “és també cultura europea”.