La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, va inaugurar ahir, a les Drassanes, l’exposició ‘Distopia general’, una mostra que convida a entendre amb urgència els esdeveniments del passat de la cultura mediterrània com a base per conformar una comunitat en present i un futur real i que va ser triada arran de la convocatòria pública oberta per esta Regidoria per poder exposar en sales municipals.

‘Distopia general’ és un treball presentat per la comissària Johanna Caplliure, “inspirat en una arqueologia de la distopia on s’estudien les runes del nostre passat cultural, polític i ideològic, per poder enfrontar-nos al procés de no amagar la història”, va destacar la regidora.

El projecte se generalitza en els treballs de Basma Alsharif, Xavier Arenós, Tania Blanco, Regina de Miguel, Mario Espliego, Ignacio García Sánchez, Maha Maamoun, Amanda Moreno, Anna Moreno i Fernando Renes que, en paraules de Tello, recuperen “relats, objectes i fragments de vida que han sigut amagats”.

Segons la regidora de Cultura, “alguns treballs trauen a la llum amb ficció idees de mons alternatius al nostre, mentre que uns altres ens adverteixen que el somni de la utopia pot convertir-se en malson”. Per este motiu, Tello va aventurar que esta exposició no deixarà indiferent cap persona que la visite i va recordar que de nou un espai municipal obre les portes per a una mostra i, així, democratitzar l’accés a estes sales.