L’alcalde de València, Joan Ribó, el president de Mercavalència i regidor de Comerç, Carlos Galiana, i la consellera de Mercavalència i regidora d’Horta, Consol Castillo, han visitat hui les renovades instal·lacions de la Tira de Comptar de Mercavalència. Dins de la política de millores en els mercats municipals i de la promoció de l’Horta de València com un espai generador d’ocupació, Mercavalència ha invertit prop de 800.000 euros en la reforma de la Tira de Comptar, que seguia en les mateixes condicions que feia 30 anys.

L’origen de la Tira de Comptar es remunta als temps de Jaume I i, des d’aleshores, ha atorgat als agricultors de l’horta valenciana el dret a la venda directa: arranca sobre les quatre de la matinada i acaba a les vuit. Ací, les fruites i verdures recent recol·lectades van de les mans de l’agricultor a les del comprador, que busca el producte autòcton i de proximitat, i un tracte més proper. Després les compra el consumidor en les diferents botigues de la ciutat.

L’alcalde Ribó ha destacat el “curós treball de renovació” que s’ha dut a terme en la nau que acull la Tira de Comptar. “S’ha cuidat fins l’últim detall. Abans hi havia molta foscor i ara, amb la nova il·luminació LED, ressalten els colors de les fruites i verdures i es produeix un considerable estalvi energètic. Abans estava tot molt vell, ara l’objectiu és potenciar l’espai, clau en la política de potenciació del producte de proximitat que impulsem des del Govern de la Nau”, ha dit Ribó.

En la intervenció també s’ha substituït el revestiment interior de la nau, per millorar l’aïllament i la neteja de les parets, al donar-li un acabat llis. A més, s’ha pintat tota la façana exterior que estava igual des de feia dècades, així com la il·luminació i desguassos dels molls de descàrrega. Fins ara la coberta estava totalment tancada, mentre que en l’actualitat compta amb grans lluernes que doten de llum natural a este enclavament.

Per la seua banda, Galiana ha recordat que Mercavalència ha obtingut en 2016 uns beneficis de 2.179.000 d’euros, un 23,7% més que el 2015. “Estem gestionat de manera òptima este important espai de la ciutat i això ens ha permès dur a terme renovacions com la de la Tira de Comptar”, ha reconegut el regidor.