Un any més l’Ajuntament de València i Junta Central Fallera (JCF) organitzen, en col·laboració amb l’associació sense ànim de lucre Ecovidrio, una campanya de conscienciació i col·laboració activa per augmentar els nivells de reciclatge d’envasos de vidre durant la celebració de les festes falleres. Enguany són 300 les comissions falleres que han sol·licitat col·laborar amb esta campanya.

A la ciutat de València s’incrementa en 26 la quantitat de comissions falleres participants, en passar de les 250 de l’any passat a les 276 d’enguany. A estes se sumen unes altres 13 del municipi de Burjassot i unes altres 11 de Mislata.

Pilar Soriano ha destacat en l’acte de presentació de la campanya, al Palau de Cervelló de València, este augment, un any més, de les comissions falleres participants, el que “demostra que a la nostra ciutat hi ha una voluntat de millorar amb un treball conjunt per aconseguir una València, també en Falles, més neta”.

Les 300 comissions participaran en l’arreplegada i dipòsit d’envasos de vidre als contenidors verds de la ciutat, que tornaran a mostrar un disseny especial amb vinils que incorporen els noms de les diferents comissions participants. “Amb esta fórmula es reforça el vincle entre cada comissió fallera i els veïns i veïnes del seu barri i això és molt important perquè la convivència es manté durant tot l’any, no només durant les Falles”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, qui ha afirmat que “la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat és una oportunitat per ser millors i per aprofitar al màxim el teixit associatiu de les Falles en iniciatives com la de buscar una major sostenibilitat, una qüestió que redunda en benefici de tots els valencians i les valencianes”.

Des d’Ecovidrio s’ha apuntat que enguany les expectatives se centren en la superació de les 110 tones d’envasos de vidre arreplegats l’any passat, quan ja es van superar les previsions inicials, i arribar a les 120 tones.

“Per aconseguir l’èxit d’esta iniciativa és imprescindible la col·laboració del veïnat i dels comerços i establiments d’hostaleria de cada barri”, ha afirmat Soriano, qui ha recordat que les comissions falleres poden optar a diversos premis en funció de les quantitats de vidre recollides als seus contenidors verds.