Les regidores d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, i de Servicis Socials, Consol Castillo, van anunciar ahir que l’Ajuntament oferirà, a través d’un conveni amb Divalterra i la Mancomunitat de l’Horta Sud, 500 itineraris d’inserció laboral per a persones majors de 30 anys que es troben en risc d’exclusió social, amb l’objectiu de fomentar l’ocupació en la ciutat de València i d’insertar de nou laboralment a les persones aturades de llarga durada.

La millora de l’ocupabilitat de persones que es troben en situació de vulnerabilitat davant del mercat de treball és l’“objectiu fonamental i prioritari per al Govern de la Nau”, segons Lozano, i, per aquest motiu, s’invertiran un total de mig milió euros, dels quals 121.000 euros corresponen a l’Ajuntament de València.

Gràcies al conveni entre les tres administracions (Ajuntament, Diputació i Mancomunitat) aprovat ahir en la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València es pot “presentar una oferta molt potent i completa que ens permet actuar en els àmbits d’emprenedoria i ocupació mitjançant la realització d’accions intensives i específiques d’acompanyament i orientació per a la búsqueda de treball”, va afegir Lozano.

En concret, seran beneficiaris de l’acompanyament en itineraris completament personalitzats d’inserció laboral, els aturats de llarga durada, majors de trenta anys en risc d’exclusió social, una situació que s’acreditarà pels Servicis Socials, generals o especialitzats, de les administracions públiques. A més, es farà un treball individual amb cadascun dels seleccionats, qui accediran a entrevistes de treball gràcies a la mediació de les institucions. 

En este sentit, Consol Castillo, regidora de Servicis Socials, va destacar que el Govern de la Nau continua “ampliant les prestacions i el treball d’acompanyament que fan els servicis socials de la ciutat a les persones en risc d’exclusió social. Des del primer moment hem explicat que no sols cal augmentar les ajudes d’emergència, sinó que també cal fer un treball de fons, amb resultats a mig i llarg termini”.