La Policia Local comptarà amb 223 agents més que l’any passat per a garantir la seguretat de la ciutadania durant les festes falleres. En total, treballaran a València 3.579 policies locals, que actuaran coordinats amb els de la Policia Nacional, que també ha incrementat el seus efectius, amb uns 80 policies especialitzats i agents de la Guàrdia Civil, que reforçarà la vigilància de les carreteres davant l’esperada afluència de visitants.

Amb estes mesures adoptades per diferents servicis municipals, com el de Mobilitat Sostenible o el de Sanitat, l’Ajuntament treballa “perquè les Falles siguen totalment segures”, donat que són  “les primeres que se celebren com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, perquè coincidixen en cap de setmana, i perquè dilluns 20 és festa a Madrid”, segons va manifestar el dilluns l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la Junta Local de Seguretat.

Pel que respecta a la Policia Local, a més de l’augment d’efectius, a partir del dia 15 de març s’establirà el CECOR. Este Centre de Coordinació amb la Policia Local estarà operatiu a la sala del 092, on en Falles treballaran 38 agents més dels que ho fan habitualment, que s’encarregaran de les telefonades que demanen un servici.

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va recordar que enguany el ban de Falles també recull la normativa per a garantir la seguretat de la ciutadania com, per exemple, la relativa als mercats, que s’establiran en una sola banda dels carrers. En este document també es vigila l’alimentació elaborada i el discórrer de l’afluència de públic en zones com Russafa, on s’activarà el protocol d’emergències davant massificacions.

D’altra banda, Pere Fuset va assegurar que s’ha de prendre “consciència perquè, amb declaració de les Falles com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat, cada vegada seran més els visitants i hem de donar respostes a les seues demandes” i és per això que s’afavorirà la seua circulació amb mesures com, per exemple, deixar lliure de terrases la via que connecta l’eixida del túnel de les Germanies amb els carrers ellumenats de Russafa, a les hores d’encesa.