La regidora de Benestar Social, Consol Castillo, es va reunir ahir amb Helena Ferrando, secretaria autonòmica de Servicis Socials, per avançar en les negociacions per transferir diversos servicis socials que està pagant l’Ajuntament, però que són competència de la Generalitat Valenciana, com és el cas de la residència de persones amb diversitat funcional de Vall de la Ballestera.

Es tracta d’una acció emmarcada en un pla de racionalització dels recursos de l’Ajuntament en esta matèria ja que, segons va explicar la regidora Consol Castillo “l’anterior equip de govern decidia què servicis socials subvencionava o no en base a simpaties personals”, el que es tradueix “nombrosos recursos a servicis que corresponien a la Generalitat” durant els anys de gover del PP en detriment de “col·lectius que sí depenen de l’Ajuntament”.

Així, l’Ajuntament construirà dos centres de dia per a joves i menors, “orfes de recursos municipals”, un en el Cabanyal i l’altre en les Naus de Ribes del Parc Central, perquè els ajuden i atenguen “adientment”, ha declarat Castillo.

D’altra banda, la secretària autonòmica s’ha mostrat receptiva perquè la Generalitat assumisca en este any la concessió d’una part de les 65 places amb les que compta la residència per oficialitzar l’any 2018 el traspàs total i complet del servici.

D’esta manera, l’Ajuntament cediria  a la Generalitat l’edifici, pel qual abona anualment 2,5 milions d’euros aproximadament perquè el govern del PP ho va assumir quan es tractava d’una competència autonòmica. Esta gestió permetrà a la regidoria de Servicis Socials disposar de més pressupost a partir dels pròxims anys per a col·lectius que fins ara no havien estat contemplats per part de l’Ajuntament.

En la reunió també s’ha acordat estudiar la situació irregular de tres centres de formació per a persones en diversitat funcional. Tot i que el cost del servici és assumit per part de la Generalitat, l’Ajuntament de València està pagant des de fa anys el lloguer dels locals, a raó de 200.000 euros anuals. “L’objectiu és regularitzar també esta situació i, sobretot, adaptar els servicis socials que tenim a la ciutat de València a la legislació vigent”, ha conclòs Castillo.