La ciutat de València opta a ser la seu espanyola de la Convenció Internacional de Còmics, coneguda com a Comic Con, que és la reunió més gran que es celebra al món al voltant del còmic, els videojocs, el cine i les series de televisió de gènere fantàstic.

Així ho ha manifestat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en reunir-se amb els responsables de Comic Con Spain, Pablo Villar i Chema Ruiz. En esta trobada, que s’ha celebrat a Alcaldia, també han participat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i altres professionals relacionats amb este projecte que, tot i que es localitza a Fira València, es tracta “d’un projecte de ciutat”.

En paraules de l’alcalde, “este tipus de convencions s’han de plantejar com esdeveniments que van més enllà d’un espai i d’un any”. De fet, ha aclarit, “des de l’Ajuntament valorem molt positivament la proposta, i hem oferit als organitzadors que siga una celebració que es perllongue i cresca amb el temps”. Joan Ribó ha parlat de les possibilitats de la ciutat de València per a acollir una convenció d’estes característiques i de les oportunitats que, així mateix, comporta per als professionals locals dels sectors implicats.

Glòria Tello, que ha celebrat el fet que València s’haja plantejat com una opció per a la realització del Comic Con, ha explicat que este projecte entra dins de la política cultural de l’Ajuntament, que, moltes vegades, queda definida “pel fet que la cultura arribe a la ciutadania, als seus barris”. A més, ha afegit la regidora, “amb este esdeveniment es dinamitzarien les nostres indústries culturals que també estan prou necessitades”.