L’Ajuntament treballarà conjuntament en la regeneració de les platges del Sud de València

L’Ajuntament de València, amb la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar i l’Autoritat Portuària, va acordar un pla estratègic per a regenerar les platges del Sud de la ciutat, així com preservar les dunes i els ecosistemes de la zona. L’objectiu d’aquesta actuació és protegir el litoral valencià sense deixar de banda la seguretat dels veïns de la urbanització de la Casbah, en la platja de la Garrofera, on l’administració local escometrà una obra de defensa.

La primera de les fases d’emergència d’aquest pla estratègic començarà immediatament i inclou la draga d’arena de les Goles del Pujol i del Perellonet, que es portarà a la platja de l’El Saler i també a la zona de la urbanització de la Casbah i a les de més al Nord.

Després es durà a terme una altra actuació, que consistirà a extraure arena seca de la platja de la Malvarrosa i portar-la a les dunes de la zona de la platja de la Creu, on hi havia l’antic Poliesportiu del Saler. Concretament, tal com va explicar el Director Tècnic de Ports de l’Estat, Álvaro Rodríguez, “l’Autoritat Portuària té 3 milions d’euros del Pla d’Inversions destinat per a aquestes actuacions, només hem de pactar amb l’Ajuntament els temps”.

Esta segona fase estratégica és la restitució del cordó dunar de la platja de la Creu, que és on s’ha aprovat llevar tota l’obra dura del poliesportiu i on Devesa-Albufera col•laborarà aportant la planta que es conrea en els vivers municipals, donat que són plantes característiques del cordó dunar.

Segons va aclarir Sergi Campillo, regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera “no és qüestió només de tirar arena i fer una muntanya, les dunes són un ecosistema que tenen una fauna i una flora característiques, que des del punt de vista biològic és molt important per a l’Ajuntament i per açò col•laborem en la seua regeneració”.

En una tercera fase, la Directora General de Costes, Raquel Orts, va anunciar que enguany eixirà la redacció del projecte de regeneració definitiu de les platges del Sud de València des de Pinedo fins a Dénia. Per a Campillo, “esta és l’actuació més important” i ha declarat que estaran “vigilants que es complisca el compromís que hui ha fet el govern central públicament”.

Respecte a aquest compromís, el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarriá, ha afirmat que no es “deixarà en l’estacada als veïns i anem a escometre unes obres de defensa de les cases que hagen quedat molt exposades a l’acció abrasiva del mar en primera línia de la urbanització de les Casbah”.

Finalment, la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, va celebrar que els estudis de regeneració elaborats pel Ministeri posaren de manifest “la falta de coordinació entre les administracions en dècades anteriors”, que és la que ha provocat que este últim temporal haja sigut “la gota que ha satisfet el got de la desprotecció de la platja”.

Arxivat en: 2017, Consol Castillo, Marítim, Platges, Regidoria Agricultura i Horta, Russafa, Sergi Campillo, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *