Joan Ribó, ha rebut este matí la presidenta de la Cort Penal Internacional, l’argentina Silvia Fernández Gurmendi, que es troba a València amb motiu de l’assemblea del Col·legi d’Advocats de la Cort Penal Internacional que demà se celebra en la nostra ciutat. Joan Ribó ha qualificat el treball d’esta cort penal com a “immens i imprescindible” i ha expressat a Silvia Fernández la voluntat de l’Ajuntament de continuar amb la seua defensa dels valors, deures i drets a escala global en col·laboració amb organismes internacionals com a Naciones Unides, UNESCO o FAO.

“Estem molt satisfets de rebre els alts representants de la Cort Penal Internacional, que realitza una tasca immensa i imprescindible de defesa de drets i valors a nivell universal. Una defensa que, en estos moments,en què sembla que hi ha una falta d’alguns d’eixos valors globals, hem de fer tots amb més força encara”, ha afirmat Joan Ribó al final d’esta trobada amb la presidenta de la Cort Penal Internacional, Silvia Fernández, i els copresidents del CPI-BPI, Roxanne Helme i David Levy, que han arribat a l’Ajuntament acompanyats pel valencià Francisco Puchol, president de l’assemblea que comença demà.

“Hem comunicat a la presidenta de la Cort Penal Internacional, Silvia Fernández, que València està treballant amb una voluntat molt clara en eixa mateixa direcció amb l’ONU, amb la UNESCO o amb la FAO, en temes d’alimentació, perquè és una política en la qual creiem”, ha ressaltat l’alcalde. “Nosaltres defensem allò concret, la nostra manera de ser, la nostra cultura i la nostra llengua, però som ciutadans del món, i ser ciutadans del món vol dir tenir uns deures i uns drets a escala global dels quals la Cort Penal Internacional és un dels símbols més clars.”

La Cort Penal Internacional es va crear en 1998, “en temps molt bons per al dret internacional i la justícia global”, però va començar a desenvolupar les seues competències a partir de 2002. “El gran repte de la Cort és preservar el que es va aconseguir en els últims anys i seguir creixent”, n’ha dit la presidenta.

Ribó s’ha referit a la importància de comptar amb un organisme penal que valga per a tota la humanitat, i de poder col·laborar des de l’Ajuntament amb organitzacions globals en assumptes de drets, justícia social i refugiats. “Estem en totes les xarxes internacionals per a establir connexions, aprendre i ajudar en allò  que puguem. Ens agrada defensar els nostres propis valors, però també els globals.”