“No desitgem simplement celebrar una data, sinó també consolidar i potenciar un reconeixement amb voluntat de futur i permanència per a la figura de Vicente Blasco Ibáñez”. Així s’ha manifestat Glòria Tello, durant els actes celebrats  a la Casa Museu de l’escriptor valencià per commemorar que un dia com el de hui va nàixer ara fa 150 anys.

“Hui és un dia molt especial perquè celebrem el 150 aniversari del naixement d’un dels valencians més universals, una figura que continua estant molt present a la societat valenciana, Vicente Blasco Ibáñez. Com que les efemèrides són l’ocasió per dimensionar allò que considerem rellevant des de l’Ajuntament de València portem mesos coordinant la realització de tot un seguit d’accions que posen en valor la figura del nostre escriptor”, ha explicat Tello.

La programació del dia s’ha iniciat amb una visita teatralitzada que ha comptat amb la participació de recreacionistes del Club de Lectura de Navajas i que posteriorment s’ha repetit de nou. A més, Bluet ha amenitzat la jornada amb música en directe i alhora els més menuts i les més menudes han pogut apropar-se a la figura de Blasco Ibáñez mitjançant diverses activitats infantils i contacontes.

Tello ha explicat que les activitats programades per a enguany pretenen aprofundir en la història i el llegat de l’escriptor valencià des de diverses perspectives, com ara la institucional, però també la divulgativa, la científica o acadèmica i l’educativa i ha recordat que les visites i els tallers infantils es repetiran cada primer diumenge de mes durant tot el 2017 a partir del mes de març.

“Agraïm a totes les persones que s’han acostat a la Casa Museu per viure esta celebració i els instem a continuar difonent juntament amb nosaltres el gran llegat amb què ens va honrar Blasco Ibáñez”, ha afegit per finalitzar Tello.