L’Ajuntament estudiarà i dissenyarà un nou Consell amb competències en materia de medi ambient dins del Consell Social de la Ciutat, que és el màxim organ de participació de València, i donarà compte de l’estat del procediment en la Comissió de Medi Ambient cada dos mesos. El primer informe serà en la reunió del pròxim mes de març.

Així ho ha aprovat hui el Ple, a instàncies de la proposta de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, que ha rebut el suport de tots els grups polítics quan ha defensat la creació d’este nou òrgan consultiu que tindrà entre les seues funcions assesorar, informar, col·laborar i fomentar la participació en els temes relacionats amb el medi ambient i elaborar i elevar propostes al Consell Plenari o a les diferents àrees municipals.

En matèria de medi ambient, el Ple també ha acordat, que l’Ajuntament continuarà duent a terme els treballs per a redactar durant l’any 2017 el mapa del soroll de la ciutat.

Així, segons ha explicat  Pilar Soriano, València comptarà amb un nou mapa del soroll el 2017, i amb eixe document s’acordaran plans d’acció fins a l’any 2019. “Per a desenvolupar estos plans hem de tindre un diagnòstic, i en això estem, complint els tràmits com determina la legislació vigent”, ha manifestat.

 “Paral·lelament”, ha detallat, “continuarem amb les campanyes de conscienciació i implimentarem accions d’informació i interacció ciutadana, com els panels amb mesuraments i amb missatges de conscienciació)”, ha afegit la regidora, que també ha parlat del treball que desenvolupen els servicis de Qualitat Ambiental i Anàlisi Mediambiental, Contaminació Acústica i Platges tant a les zones acústicament saturades (ZAS) com a les zones amb més necessitats especials de tractament del soroll.