Joan Ribó, ha recordat que les comunitats autònomes són les encarregades de gestionar matèries de gran rellevància com la Sanitat i l’Educació, i ha defensat que els recursos que reben del govern central haurien de ser ajustats a esta realitat de gestió, que duen a terme gràcies a les legislacions que emanen dels diferents parlaments territorials. Amb estes paraules, l’alcalde ha reiterat hui la seua reivindicació per a acabar amb un model de finançament “que també afecta als Ajuntaments, perquè les institucions més properes a la ciutadania i que major nombre de servicis gestionem ens veiem, en determinades ocasions, constretes per un model de finançament que no s’ajusta a les necessitats de la ciutadania en la prestació dels servicis públics”.

Joan Ribó, ha pronunciat estes paraules en la recepció que s’ha celebrat al Saló de Cristall de l’Ajuntament per a donar la benvinguda als presidents dels parlaments autonòmics que participen en la reunió anual de la Confederació de Presidents de Parlaments Autonòmics (COPREPA), que es desenvolupa a València.

En este acte, Joan Ribó, acompanyat del president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha ressaltat “que els prestadors de servicis públics, tant els Ajuntaments com les Comunitats Autònomes, precisen d’un marc legislatiu adequat”, i ha destacat la funció que exerceix COPREPA “perquè és molt recomanable que apostem sense reserves per la cooperació i la col·laboració institucional en l’àmbit del poder legislatiu, des de la diversitat i les diferents sensibilitats dels pobles i nacionalitats de l’Estat”.

Pel que fa als municipis, Joan Ribó ha recordat que, en breu, van a abordar, a València, la necessitat de reformar la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, per un millor finançament, la Llei Reguladora de Bases del Règim Local, així com la Llei de Règim Fiscal de les entitats i organitzacions sense ànim de lucre. Esta trobada se celebrarà els dies 16 i 17 de febrer.

Joan Ribó, que en la seua intervenció ha parlat del valor de la diversitat, la plurinacionalitat i l’autogovern, també ha posat l’accent en “la responsabilitat democràtica de legislar per a fer la vida més fàcil a la ciutadania, ajudant a configurar una societat més igualitària, justa i plural”.

“A més –ha continuat- no podem permetre que la ciutadania perda la confiança en les seues institucions. Açò només suposaria un gran fracàs de la societat moderna, i ens abocaria a experiències totalitàries del passat, i per açò hem de treballar profundament aspectes com la transparència institucional i la comunicació amb la ciutadania, que en l’Ajuntament de València ja practiquem”