El Govern de la Nau mantindrà i reforçarà la seua aposta per les celebracions nadalenques que organitza l’Ajuntament de València “com a motor econòmic de la ciutat”, segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha celebrat les bones dades econòmiques anunciades per hostaleria i comerciants i ha  fet una balanç positiu de les diverses celebracions  programades entorn al  #NadalVLC. “S’ha demostrat que el Nadal és estratègic i estem molt  satisfets  per la resposta ciutadana i per les valoracions positives que fan públiques hostelers i comerciants de la ciutat”, ha afirmat.

El regidor de Cultura Festiva ha destacat, per exemple, les més de  90.000 persones que han passat enguany per les instal·lacions de Fira València per gaudir de la darrera edició d’Expojove, “una celebració que enguany ha sigut un èxit tant per la participació com per la seua tematització basada en la història de València”. Fuset també ha posat en valor la col·laboració de diverses delegacions municipals que fins ara no estaven presents a Expojove i ha subratllat la importància d’oferir a les famílies la possibilitat de gaudir d’ofertes lúdiques dirigides principalment, però no de forma exclusiva, als més menuts i les més menudes.

D’una altra banda, Fuset ha explicat que “la consolidació de la festa de les campanades la nit de Cap d’Any permet situar la marca de la ciutat de València a l’avantguarda de les propostes lúdiques per a eixa nit de l’any”. En este sentit, ha destacat que enguany l’assistència a la plaça de l’Ajuntament es va multiplicar i “entre 30.000 i 40.000 persones pogueren viure una celebració pròpia per donar la benvinguda al nou any, a diferència del que ocorria abans del Govern de la Nau, quan els valencians i les valencianes ens havíem de conformar mirant per televisió com se celebrava el Cap d’Any  a la Puerta del Sol de Madrid”. Les #campanadesVLC van ser seguides per milers de persones tant a les retransmissions televisives  com als vídeos i imatges penjats a les xarxes socials on es va aconseguir la condició de tendència.  Des de la Regidoria també s’han mostrat satisfets per la col·laboració amb el sector dels Dj’s professionals valencians “que trobaren en el balcó de l’Ajuntament un espai per a la promoció de la seua diversitat i creativitat”.

El regidor també ha fet un balanç molt positiu de la Cavalcada de Reis de la setmana passada, tant per l’afluència de gent com per les valoracions rebudes. “Volíem que la cavalcada d’enguany fóra un punt d’inflexió que permetera la modernització d’esta celebració i alhora multiplicar l’animació i, a jutjar per les felicitacions rebudes, ho hem aconseguit. Era tan senzill com dissenyar una cavalcada pensant en els seus destinataris principals, els xiquets i les xiquetes, i  donar cabuda als professionals”, ha afirmat. Fuset considera que “per fi València té la Cavalcada de Reis que es mereix” i ha anunciat que reforçarà la mateixa fórmula per a la pròxima edició.

Tant la nit de Cap d’Any com durant la benvinguda als Reis Mags el sector pirotècnic va ser protagonista. “No entenem  com en el passat  l’Ajuntament  de València  donava l’esquena a professionals valencians de sectors tan arrelats com la música o la pirotècnia. Per això els hem atribuït un paper protagonista coherent amb la cultura festiva de València i el resultat ha sigut excel·lent, amb espectacles de llums i piromusicals que han culminat de forma excepcional les nostres festes”, ha destacat Fuset, qui ha assegurat que els pròxims anys el Govern de la Nau continuarà potenciant i perfeccionant estes celebracions pensant sempre en la ciutadania i “en la repercussió econòmica que suposen  per al comerç i l’hostaleria de la ciutat com enguany han demostrat les dades”.

Per últim, el regidor també ha destacat que al pròxim Nadal es reforçarà la il·luminació, que enguany ha arribat a 21 punts de la ciutat incloent  tots els seus pobles, en el marc de descentralització de la celebració nadalenca plantejada des de la Regidoria i que ha permés, per exemple, la realització de concerts nadalencs en mercats i museus de diverses zones de la ciutat. A més, ha recordat que enguany s’ha ampliat el betlem municipal que s’instal·la a la plaça de la Reina, on “este segon any s’ha consolidat un segon punt d’ambientació i atracció del veïnat i el turisme als peus del Micalet” i ha agraït la visita de les més de 30.000 persones que han passat per l’Ajuntament i que “han pogut gaudir d’un gran betlem amb mig miler de figures creat per l’Associació de Betlemistes Valencians”.