Representants veïnals de Ciutat Vella i del Mercat Central i els Comerciants del Centre Històric han conegut de primera mà els avanços del projecte d’adequació de l’aparcament i han transmès els seus desitjos i propostes per a l’elaboració del mateix.

 Durant més de dues hores, uns i altres han aportat els seus punts de vista sobre com ha de ser l’operativitat en un aparcament que, com va apuntar el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i tots van coincidir, “possibilitarà l’alliberament de l’espai que actualment ocupen els cotxes a Ciutat Vella “.

La trobada s’ha obert amb l’exposició dels arquitectes de l’equip redactor, de la societat Urbanistes Enginyers, que han explicat que el procés consisteix a priori en l’adequació de l’aparcament entre les seues plantes -5 a -1 (sent esta última utilitzada també com a vestíbul), més el disseny de la rampa des del carrer Editor Manuel Aguilar. En este últim punt, han precisat, estan treballant amb la previsió d’un gàlib de 3’20 metres que permeta l’accés de vehicles de 7’20 metres de longitud i 2’30 d’amplada.

I també han afegit que, per acord amb la Generalitat, al primer soterrani de l’aparcament, només es podria disposar d’espai per a entre 40 o 50 vehicles (depenent de les seues dimensions) a causa de l’espai que es reservarà per a una possible obertura futura de l’estació de Metro a l’últim soterrani de la construcció. Els arquitectes han informat de nou que l’obra, tant en la part del metro com en la de l’aparcament, es troba en estat “de fàbrica”, simplement amb l’estructura en formigó armat però carent de tot tipus d’equipament.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat Sostenible també ha anunciat que part de l’espai del nou aparcament es reservarà per a la logística d’última milla amb vehicles sostenibles.

Abans d’acabar l’encontre, Giuseppe Grezzi, ha agraït la participació de tots els assistents i els ha assegurat que tant la regidoria de Mobilitat Sostenible com l’equip redactor del projecte havien pres nota de les seues peticions, malgrat ser en molts casos i com ja se sabia, postures diametralment oposades. Malgrat això, els ha transmés que la regidoria seguirà “treballant com fins ara en la recerca de punts comuns que  satisfaguen les necessitats i el benestar comú de les valencianes i valencians”.