El Centre Municipal d’Acollida alberga, a dia de hui, 311 gossos i 176 gats. Enguany ha registrat l’entrada de 2.754 animals abandonats, 271 menys que l’any passat, i l’adopció de 842 gossos i gats, quasi el doble que l’any passat. Tot i el descens d’abandons i l’increment d’adopcions, l’Ajuntament treballa per a conscienciar la ciutadania perquè s’adone que els animals son éssers vius i que la seua compra no s’ha de fer de forma irresponsable i compulsiva.

Amb este objectiu, la Regidoria de Benestar Animal ha impulsat, per segon any consecutiu, i amb motiu de les compres que es fan a Nadal, la campanya “No sóc el teu joguet. Els animals no són regals, són éssers vius que cal cuidar”. Tal com ha explicat la regidora Glòria Tello, “es tracta d’una iniciativa per a sensibilitzar la ciutadania, xiquets i adults, sobre la responsabilitat que suposa la compra o l’adopció d’un animal”.

En paraules de la regidora de Benestar Animal, l’objectiu de l’Ajuntament “és fer una crida a la ciutadania perquè diferencie entre una mascota i un joguet o entre un peluix i un animal real”, i això es reflectix en la imatge de la campanya, obra de la dissenyadora Inma Durán.

Esta imatge apareix en calendaris, follets informatius i cartells, i estarà present en diferents enclavaments. S’exposarà en totes les instal·lacions municipals (juntes de districte, xarxa de biblioteques, centres de joventut…) i en els centres escolars de la ciutat. A més, l’Empresa Municipal de Transports, EMT, l’exhibirà en el seus vehicles i a través del canal Bussi, que està en tots els cotxes de la flota municipal.

La campanya també estarà present enguany a Expojove, on es faran tallers i activitats lúdiques per a fer arribar el missatge que els animals no són joguets a les xiquetes i als xiquets.