Joan Ribó, ha presidit una sessió plenària especial: alumnes dels col·legis municipals han ocupat els bancs de la corporació i han pres la paraula per a suggerir, proposar, criticar i preguntar sobre les diferents qüestions que els afecten en el dia a dia ciutadà. El Ple Infantil és una iniciativa de la Regidoria d’Educació, que s’ha dut a terme en el marc de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.
“Estem encantats d’escoltar les vostres propostes, les idees que teniu per a millorar els vostres barris. Fer ciutat és una tasca en què tots hem de participar; volem que els nostres xiquets tinguen un protagonisme cada vegada major i puguen participar més activament en la millora del seu entorn proposant iniciatives i expressant desitjos, ja que estic convençut que podeu tindre uns punts de vista molt interessants.” L’alcalde s’ha dirigit amb estes paraules als xiquets i xiquetes que han acudit a l’Ajuntament en un exercici de participació, proximitat i pedagogia democràtica.
L’alumnat participant ha sigut el dels col·legis municipals Professor Santiago Grisolía, Fernando de los Ríos i Col·legi Municipal de Benimaclet, del Conservatori Municipal Josep Iturbi, a més d’una representació de l’Escola Infantil de Pinedo, de titularitat i gestió directa municipal. Amb ells, han pres part en la sessió els regidors d’Educació i Habitatge, María Oliver; Participació Ciutadana, Jordi Peris; Servicis Centrals Municipals, Sergi Campillo; Medi Ambient, Pilar Soriano; Esports i Sanitat, Maite Girau, i Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.
Els i les estudiants han plantejat, en diferents cartes dirigides a l’alcalde i a la corporació, els seus plantejaments sobre la ciutat que, prèviament, havien debatut i treballat a les aules. Nur i Morgana, del CM Benimaclet; Ángel, del Fernando de los Ríos; Mireia i Sofía, del Professor Santiago Grisolía; Irene, del Conservatori Municipal Josep Iturbi, i un professor i una representant de l’AMPA de l’Escola Infantil de Pinedo han intervingut en esta sessió especial. En les seues intervencions s’han referit a assumptes com la neteja dels carrers, la recuperació dels carrers per a jugar i passejar, el transport urbà, l’entorn dels col·legis… Inclús han plantejat propostes concretes, per exemple, per a estimular la presència de la música a la ciutat, disposar de noves infraestructures esportives o la presència de mascotes…
Els regidors participants en la sessió han agraït la mirada de xiquets i xiquetes sobre la ciutat, han recollit les seues propostes i han explicat, cada un d’ells, les iniciatives i línies de treball que s’estan duent a terme des de les regidories respectives.
La sessió ha conclòs amb l’actuació de la Coral Infantil Joan Baptista Comes, que ha interpretat diverses peces del folklore valencià. Immediatament després, ha tingut lloc una interpretació de la dansa de la Magrana al Saló de Cristall.
Amb la celebració d’esta sessió plenària especial arranca el programa d’actes del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, que s’allargarà fins al pròxim 4 de desembre. Un altre dels actes que estava previst per a la jornada de hui ha sigut la convocatòria “Pintant la ciutat que volem”, previst inicialment a la plaça del Mercat, però que a causa de la pluja s’ha traslladat a l’interior de l’Ajuntament. Així mateix, durant el matí s’han realitzat visites guiades amb el títol “La muralla àrab i la medina de València”.
Per a la jornada de hui està prevista l’actuació de titelles L@s niñ@s de colores a la Biblioteca Eduard Escalante i, així mateix, el concert que cada dijous se celebra al Saló de Cristall estarà protagonitzat per alumnat del Conservatori de Música Josep Iturbi.