L’Ajuntament de València ha començat a renovar l’enllumenat del carrer de Sant Vicent. Ho fa a través de la Regidoria de Govern Interior i a partir de dos procesos de participació ciutadana per a decidir en què s’havia d’invertir part dels pressupostos participatius per a enguany. Es tracta d’una intervenció reclamada per veïns i veïnes de la ciutat durant molts anys.

L’actuació municipal comprén dos trams del carrer de Sant Vicent, el que uneix Giorgeta amb la Creu Coberta i Tomàs de Villarroya i el que va des de Giorgeta fins la plaça d’Espanya. Sengles projectes han sigut explicats personalment pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, a representants veïnals que durant molts anys havien reclamat al consistori una actuació com la que ara s’ha encetat, donat l’estat de deteriorament i abandonament de les instal·lacions de l’enllumenat i de la seua ineficiència. De fet, varen ser dos projectes seleccionats pel veïnat als processos participatius establits pel Govern de la Nau perquè la ciutadania decidira a què es destinarien enguany fins a set milions d’euros de pressupostos participatius.

“Una vegada més, escoltem als veïns i veïnes de la ciutat. A totes i a tots. Als qui estan més a prop del centre i als qui viuen en zones perifèriques de la ciutat. Els escoltem per fi, després de molts anys reclamant servicis i equipaments públics necessaris per fer la vida més senzilla i còmoda en diverses zones de la ciutat”, ha destacat Campillo, per a qui estes actuacions “demostren també novament el compromís del Govern de la Nau amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica. Donem llum a les zones on faltava i llevem l’excés d’il·luminació d’unes altres zones. Tot, amb criteris d’eficiència que ens permetran una il·luminació molt millor amb unes despeses econòmica i energètica inferiors”.

Al tram del carrer de Sant Vicent que va des de Giorgeta fins la Creu Coberta i Tomàs de Villarroya s’estan substituint 71 bàculs de carretera per columnes de fundició. També es canvien 72 lluminàries obsoletes de llums de sodi de 400 vats per 124 de LED de100 vats d’última generació. A més, se substituïxen 19 lluminàries obsoletes de façana per unes altres de viàries i fanals d’última generació.

Tota l’actuació té un pressupost final per a este tram de 271.538,79 euros.