L’Ajuntament de València desenvoluparà la seua primera campanya pròpia de prevenció d’accidents laborals. S’ha presentat al Comité de Seguretat i Salut i se centra en tot un seguit de recomanacions relacionades amb els principals motius d’accidentalitat laboral al consistori.

“Des del primer dia hem assegurat que les condicions laborals i la seguretat de tots els treballadors i treballadores de l’Ajuntament eren essencials per a este equip de govern. Per això, treballem en el disseny de mesures com esta campanya de prevenció de riscos laborals, que redunden en benefici de tot el personal municipal”, ha explicat Sergi Campillo. Esta campanya estarà disponible en format interactiu en la intranet municipal, a la que pot accedir tot el personal municipal i, a més, es distribuiran cartells de la campanya a tots els centres de treball.

Segons els informes trimestrals que la mútua d’accidents laborals fa arribar a l’Ajuntament, la campanya posa l’èmfasi en el respecte a les normes de circulació, l’ús sempre del casc i del cinturó de seguretat, l’atenció als sòls banyats per evitar esvarons, les precaucions en pujat i baixar escales, la prudència en l’ús del mòbil durant els desplaçaments i evitar obstacles al lloc de treball.

El darrer informe analitzat indica que en 2016 s’han reduït les baixes laborals a l’Ajuntament de València un 15,07 per cent respecte a 2014, mentre que les jornades perdudes per part del personal de l’Ajuntament han descendit un 3,71 per cent. “Les polítiques de prevenció de riscos laborals que està desenvolupant el Govern de la Nau redunden en uns resultats més positius. Estem molt satisfets pel fruit al treball fet i mantenim un compromís ferm per continuar treballant en una millora encara major d’eixos resultats”, ha afirmat Campillo.