Compromís per València organitza per tercer any consecutiu una jornada oberta a la ciutadania per a contribuir a netejar el Parc Natural de l’Albufera.

Esta jornada anual té per objectiu “visibilitzar la part dels Pobles del Sud de la nostra ciutat”, ha dit Raquel Romero, membre de Compromís de Pobles del Sud. Així, si fins ara l’activitat s’havia celebrat sempre en la localitat del Saler enguany la població escollida per a l’Aplec Albuferenc ha sigut el Palmar.

La jornada començarà a les 10:30h del matí en la Trilladora del Tocaio, en l’embarcador del Palmar i consistirà en agafar barques i fer el mateix trajecte que realitzen aquelles persones que decideixen fer un passeig per les aigües del Parc Natural amb l’objectiu de netejar les possibles deixalles que allí es troben.

“El govern municipal està invertint molts recursos en neteja i en conscienciació ciutadana en defensa del nostre parc natural però sempre podem trobar casos on no es respecten les normes del parc i nosaltres volem contribuir a conscienciar i netejar el llac”, ha declarat Raquel Romero.

Romero ha destacat que “la conservació del medi ambient no només consisteix a ordenar determinades actuacions humanes, sinó que passa, necessàriament, per la sensibilització i implantació directa dels ciutadans en la presa de decisions i en la participació activa en accions de millora ambiental, per això estem compromesos amb esta actuació que duem a terme per tercer any”.

Amb l’Aplec Albuferenc, Compromís per València pretén que els ciutadans coneguen i, alhora, participen activament en la preservació del Parc Natural de l’Albufera, ja que “és de gran importància conservar els valors ecològics, paisatgístics, educatius i científics que posseeix”.

A la jornada assistiran els regidors del Grup Municipal Compromís de l’Ajuntament de València Sergi Campillo, Consol Castillo i Pilar Soriano.