Cent dies després de la posada en marxa de la nova xarxa d’EMT València, les dades donen suport al procés de renovació de la mobilitat a la ciutat de València. De fet, des del passat 26 de juliol, data de posada en marxa de la nova xarxa el número de viatgers ha sigut de 761.751, un 10,1% més que el mateix període de l’any anterior.

La nova línia 99 (que substitueix a la ruta que feia una empresa privada) és usada per vora 11.000 viatgers al dia en laborables. Una altra que millorà el seu recorregut de manera substancial fou la línia 73, que quasi ha duplicat el passatge al connectar Sant Isidre, Tres Forques i Nou Moles de manera més eficient cap al centre. La línia 11, que també té un recorregut més directe cap al centre de la ciutat ha pujat en un 11,91% (79.037 viatgers més), igual que la línia 31, que dóna una connexió en l’estació del Cabanyal i que este ha tingut una demanda de 17,62% més que l’any anterior.

Les línies que acurten el seu recorregut, com ara la 8, la 9 o la 81 han tingut una reordenació de la demanda, ja que els usuaris han buscat la combinació amb la resta d’alternatives que ofereix la nova xarxa, sobretot en el cas de la línia 99.

Per a donar resposta a estes dades, l’Ajuntament de València destinarà dels seus pressupostos municipals del 2017 un milió d’euros més que en 2016. Així, l’aportació del Consistori serà de 60 milions dels 105,8 milions d’euros del pressupost total de la empresa municipal. El 2016 l’EMT ha contractat 87 conductors, un canvi notable en comparació amb el període de la darrera legislatura del PP (2011-2015) on només es va contractar a 69 persones, en el total dels 4 anys. De la mateixa manera, també enguany, per segon any consecutiu, el pressupost contempla una renovació de la flota amb l’adquisició de 37 nous vehicles, tots amb tecnologia híbrida o elèctrica.

 “De totes maneres, malauradament un any més el govern central ha tornat a negar qualsevol ajuda que faria que els valencians i valencianes disposaren de més autobusos i que, per tant, els viatges es pogueren fer d’una manera més còmoda”, ha recordat el regidor de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi. “El responsable que l’EMT no siga encara millor és Mariano Rajoy, al negar els diners que li corresponen a l’àrea metropolitana de València, com sí ocorre amb Madrid, Barcelona o Canàries”.