El Saló de Cristall ha acollit 19 dones i 6 homes que enguany complixen cent anys a València. Estes 25 persones centenàries han sigut hui els protagonistes de l’homenatge que l’Ajuntament rendix anualment, en el marc de les celebracions de la Setmana del Major, als veïns i veïnes que han viscut un segle.

 “Este ajuntament, amb un govern triat pel poble, al servici de totes i tots, té molt en compte en la seua gestió de cada dia que les persones majors són un col·lectiu molt important i cada dia més protagonista de la vida en la ciutat. La nostra obligació és posar en un lloc molt preferent del nostre treball els qui tant han treballat per a anar cap avant, per a criar els seus fills, per a ajudar a criar els seus néts, per a contribuir amb el seu esforç a fer de València millor”.

 Amb estes paraules,  Joan Ribó ha agraït el treball de les persones que han viscut cent anys d’història del món, “un segle en el qual València ha experimentat una extraordinària transformació de la qual heu sigut partícips i protagonistes”.

Durant la seua intervenció, l’alcalde ha subratllat que, en els últims anys, el col·lectiu de persones centenàries ha anat incrementant-se, “i enguany batem un nou rècord en reunir-ne 25, que són, per exemple, huit més que els 17 de l’any passat, i això és fruit de l’augment de l’esperança de vida, un bon signe dels temps”.

L’alcalde, que ha parlat dels centenaris com “un actiu molt valuós per a conéixer les aspiracions i desitjos dels valencians”, ha assegurat que l’equip de govern treballa perquè València siga “una ciutat amable amb els seus majors, una ciutat agraïda amb el seu esforç, a l’hora de planificar les seues inversions, les seues infraestructures i equipaments”. A més, ha ratificat el compromís municipal de “cuidar-los, atendre’ls i promoure les condicions per a l’accés de tots els valencians, tinguen l’edat que tinguen, a una vida digna, saludable i activa des de la plena ciutadania”.

“Vosaltres, nascuts a València o arribats des de terres de Sòria, Conca, Astúries, Burgos, Castelló, Albacete o Salamanca, representeu una generació de dones i homes que en temps molt difícils, a voltes d’escassetat i penúria, van resistir i ho van donar tot per a seguir contribuint al progrés i a l’avanç social, a millorar la qualitat de vida i construir l’estat del benestar que hem de defensar perquè és la major garantia d’una societat millor, més justa, més lliure, i també amb major solidaritat intergeneracional”, ha conclós l’alcalde dirigint-se a les persones centenàries i els seus familiars que, “amb els vostres orígens, les vostres professions, les vostres aficions, les vostres passions, representeu la pluralitat de la València on tots caben i sumen”.