L’Ajuntament de València será el primer en integrar-se amb la gestió d’identificació electrónica

La ciutadania podrà accedir i tramitar gestions telemàticament a l’Ajuntament a través d’una identificació i una clau, com es fa per exemple amb les entitats bancàries, i sense necessitat d’un certificat electrònic. La nova seu electrònica de l’Ajuntament, que començarà a funcionar demà, “serà més fàcil, accessible i funcional”. A més, segons ha explicat  Pere Fuset, “també afavorirà la transparència, ja que els ciutadans i ciutadanes podràn conéixer, a banda de l’estat dels seus tràmits, els documents que formen part d’ells”.

 El regidor ha presentat l’actualització d’esta seu “que facilita la relació electrònica entre la ciutadania i l’Ajuntament i dòna compliment als preceptes que establixen les Lleis 39/2015 i 40/2015. En paraules de Fuset, “amb el seu activament València es situa, una vegada més a l’avantguarda en la governança electrònica, ja que serem el primer ajuntament d’Espanya que s’integra amb la gestió d’identificació electrònica CL@VE, el que permetrà poder utilitzar qualsevol certificat electrònic reconegut per Espanya així com també els que s’utilitzen per ciutadans europeus”.

La nova seu electrònica, que ha sigut elaborada seguint les directrius del redisseny del portal municipal, “també millora la neutralitat tecnològica, en el cas d’ús de signatura electrònica, ja que facilita esta acció independentment del sistema operatiu i navegador utilitzat.

Pere Fuset ha aclarit que amb la nova seu electrònica la ciutadania ja podrà realitzar el 95 per cent dels tràmits administratius; i ha explicat que, entre els servicis incorporats, destaca que es podran iniciar tràmits i deixar-los pendents fins a obtenir tots els documents necessaris per a acabar de realitzar el tràmit per registre d’entrada, la qual cosa suposa oferir una carpeta d’esborranys al ciutadà que abans havia d’iniciar-los novament. “En esta carpeta, el ciutadà pot gestionar els seus esborranys, finalitzant els que tinguera iniciats o bé eliminant aquells que considere”.

Així mateix, ha conclòs el regidor, els ciutadans i ciutadanes que fins ara podien consultar l’estat de tramitació dels expedients en els quals constaren com a interessats o representants,  “també podran consultar els documents que formen part d’eixos expedients, i d’esta manera facilitem als ciutadans el dret a l’accés a tota la informació que compon l’expedient des de les seues cases, evitant així desplaçaments a les instal·lacions municipals. Açò ho habilitarem el 10 de novembre per a expedients creats a partir del 2 d’octubre”.

Arxivat en: 2016, Ajuntament, Identificació Electrònica, Web Ajuntament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *