El Consell Rector de la Junta Central Fallera ha aprovat el seu pressupost per al 2017, un pressupost que és, en paraules de Pere Fuset, “més realista i més transparent, en el que cada partida conté aquells ítems realment imputats, en el qual augmenta la inversió en pirotècnia per a reconéixer i pagar millor els nostres professionals valencians del sector, i en el qual també augmenten els patrocinis, ja que estem fent una gran aposta per a vincular les marques, especialment les marques valencianes, amb la festa de les Falles”.

 El Pressupost de la Junta Central Fallera, JCF, per al 2017, ascendix a 2.216.242,17 euros, la qual cosa suposa un increment de l’1,9% respecte a l’any anterior, i s’estructura al voltant d’unes partides “molt més realistes i agrupades”, tal com ha explicat Pere Fuset a l’acabament de la sessió. “Hem realitzat un treball rigorós –ha manifestat l’edil– per a poder imputar a cada activitat les despeses que abans estaven disperses en diferents partides, perquè volem que el Pressupost siga cada vegada més transparent i més realista, i les falleres i fallers podem conéixer la despesa real de cada una de les partides”.

El projecte pressupostari de la Junta de 2017 es caracteritza per dos aspectes principals: l’augment de la previsió de patrocinis i l’increment de la despesa pirotècnica. En el primer cas, es preveu un notable increment d’ingressos per la previsió de patrocinis. Fuset ha destacat “l’intens treball que s’està duent a terme des de la JCF per a implicar-hi les marques, de manera que estes puguen aportar i vincular-se més a les falles de València, i contribuir a millorar els diferents actes programats”.

Quant a la despesa pirotècnica, ja l’any passat es va aprovar una pujada de 500 euros per cada mascletà disparada, i enguany seran altres 500 per acte, “perquè volem reconéixer i remunerar millor el treball del sector pirotècnic valencià”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva. Fuset ha recordat que este era “un compromís que havíem adquirit amb el sector: millorar cada vegada les contraprestacions econòmiques per la seua activitat, a més, tenint en compte que esta inversió té molt de retorn, ja que els actes pirotècnics generen una gran activitat econòmica al seu voltant”.

De l’augment del pressupost es desprén també un augment de les subvencions a les agrupacions falleres. I, així mateix, el Pressupost reflectix una “aposta per la festa juvenil, aspecte que ja s’ha tingut en compte enguany, i que és una aposta estratègica per la joventut fallera”.

Finalment, hi ha també un augment en preseleccions, “perquè entre les múltiples accions que estem regularitzant sobre pràctiques del passat que no ens agraden –ha explicat Fuset– està la d’acabar amb la fórmula de justificació de les despeses de les preseleccions que organitzen directament els sectors”. A partir d’ara, eixes despeses se satisfaran contra factura en compte d’estenent directament talons. “En definitiva –ha conclòs el regidor– estem avançant en la regularització de la JCF, un organisme que requrix d’un esforç continuat perquè tot s’ajuste a la transparència, a la legalitat i a l’excel·lència”.

Una altra de les decisions adoptades hui en la reunió del Consell Rector ha sigut la de mantindre l’impuls a l’Exposició del Ninot, que repetirà la seua ubicació  en el Museu de les Ciències, davant de l’“espectacular acollida que va tindre l’any passat, i que suposa –ha subratllat Pere Fuset– una bona inversió com a element de gran projecció de la imatge de les Falles”.