Les obres de la Universitat Popular d’Aiora es reprendran el proper dilluns 7 de novembre. Així ho ha anunciat  Isabel Lozano, a l’eixida de la Junta de Govern que s’ha celebrat  a l’ajuntament. D’esta manera, el consistori ha aprovat el projecte modificat de les obres d’habilitació del Palau d’Aiora, situat al carrer Sants Just i Pastor número 96, que està destinat a ser la nova seu de la Universitat Popular de l’Ajuntament de València, en el barri d’Algirós.

 En el procés de les obres de rehabilitació de l’edifici del palauet d’Aiora que van començar abans de l’estiu d’este any, va aparèixer una diferència estructural menor respecte al projecte redactat el 2012. Com passa amb qualsevol modificació d’un projecte, l’ajuntament va haver de realitzar una revisió del mateix a través dels servicis de contractació municipals i complir tot un seguit de tràmits administratius.

Lozano ha assenyalat que “l’Ajuntament fa una aposta ferma per la Universitat Popular i dóna resposta a la necessitat d’obrir al barri d’Aiora un centre de la Universitat Popular de València, sol·licitada pels veïns i veïnes des de fa molts anys. Amb esta actuació dotem i consolidem d’ús públic un edifici molt especial i valuós, tant per al barri d’Aiora com per a tota la ciutat”. El palau, d’estil modernista i que data de 1900, “és un espai d’excepció per a la dinamització social i cultural de València”, ha dit Lozano.

Esta modificació del projecte comporta un increment de pressupost en un 9,82% sobre el pressupost d’adjudicació el que suposa un import de 28.363 euros, de manera que el pressupost total del projecte ascendeix a la quantitat de 317.170 euros.

L’edifici, que consta de tres plantes i un mirador, comptarà amb espais amplis i lluminosos, amb nou sales adaptades per realitzar diferents tipus d’activitats com classes de ioga, ball a les què s’ha dotat d’espais grans, i sales més tradicionals per realitzar cursos d’idiomes, matemàtiques, informàtica i alfabetització, entre d’altres.