Joan Ribó, ha assegurat que “la precarietat laboral dels joves que tenen la sort de tindre un treball és una realitat incontestable”, i ha assegurat que eixe “és un problema que ha de resoldre un govern de progrés”. Així s’ha expressat Ribó en la Fira d’Associacionisme Juvenil, organitzada pel Consell de la Joventut de València, que ha tingut lloc el passat dimecres 26 en el Campus dels Tarongers de la Universitat de València.

L’alcalde, que ha visitat tots els expositors de la fira, ha realitzat una trobada amb tots els joves que hi havien assistit, els quals li han fet preguntes de tot tipus i han pogut transmetre al cap del govern local les seues preocupacions.

En resposta als dubtes sobre les línies de l’EMT, l’alcalde ha afirmat que la intenció de l’ajuntament és “millorar la freqüència de pas dels busos i de tot el servei en general”. “Enguany tenim 130 nous treballadors i renovem la flota amb 37 nous autobusos”, ha assegurat Ribó, qui també ha senyalat que, “malgrat la marginació de València per part del govern central en els pressupostos en comparació a altres ciutats com Madrid o Barcelona, l’ajuntament augmenta el pressupost de l’EMT en 1,3 milions d’euros”.

L’alcalde del Cap i Casal també ha assegurat que des de l’ajuntament estan comprovant com hi ha “certes actituds masclistes en els joves que no tenen res a veure en els valors de la igualtat”, i que el consistori “està plantejant polítiques per a actuar en els centres, per tal de promocionar els valors de la igualtat i la justícia social”.

Altres preguntes que han sorgit per part dels estudiants han sigut sobre els horaris de les biblioteques o l’activitat comercial en la ciutat els caps de setmana. Ribó ha afirmat que l’Ajuntament “no té personal suficient per a ampliar els horaris de les biblioteques”, i ha assegurat que “quan puguem aconseguir més recursos per part del Govern central, serà una de les mesures que es durà a terme”. Respecte al comerç, Ribó ha explicat que el Govern de la Nau aposta perquè l’activitat que hi haja els caps de setmana “no siga comercial, sinó cultural i d’oci”.

Respecte al tema del Cabanyal, que també ha eixit en aquesta trobada dels joves amb l’alcalde, Ribó ha afirmat que “s’ha derogat el pla que tenia el PP del Cabanyal, que buscava trencar-lo per la meitat, per tal de passar a un altre que el que busca és rehabilitar-lo”. Així, el cap del govern local ha assegurat que “una de les majors preocupacions de l’Ajuntament és l’escolarització dels xiquets i xiquetes del barri” i ha explicat que el consistori “ja està estudiant mesures per a dur a terme actuacions d’aquest tipus”.