L’Ajuntament de València ha donat una sèrie de solucions als venedors dels mercats de venda no sedentària de la ciutat de cara a la pròxima campanya comercial de Nadal. En una de les reunions que la Regidoria de Comerç manté de forma periòdica amb les diferents associacions del gremi, s’ha acordat que tots els venedors que tenen llicència en els mercats extraordinaris dels dimecres a l’avinguda del Cid, al Grau i a Benimàmet puguen accedir sense fer cap tràmit extra en l’Administració local a l’edició especial dels mercats extraordinaris que se celebra els dies 4, 11 i 18 de desembre.

“La Regidoria de Comerç, en el seu objectiu de millorar les condicions i l’activitat dels venedors de la ciutat, impulsa una sèrie de millores per a facilitar l’activitat als comerciants de venda no sedentària de la ciutat, com per exemple agilitzar i alleugerir determinats tràmits administratius”, ha assenyalat Carlos Galiana.

Esta proposta significa un canvi “important” respecte dels anys anteriors, ja que fins ara sols tenien accés al mercat extraordinari de l’avinguda del Cid el 58 per cent dels 721 venedors autoritzats de forma habitual els dimecres, de manera que el 42 per cent es veien privats d’accedir a l’activitat comercial els tres dies extra de Nadal. “Es tracta d’uns dies en què els venedors més desfavorits poden obtindre uns ingressos extra en les dates nadalenques, molt importants per a ells i elles”, ha dit Galiana.

A més, la Regidoria també ha millorat les condicions dels venedors de Nadal del Mercat Central, que fins ara muntaven les parades a l’avinguda del Baró de Càrcer i es veien obligats a desmuntar cada diumenge i dilluns les seues instal·lacions per la coincidència amb els mercats extraordinaris en estos dies, de manera que ara se’ls traslladarà a la plaça del Mercat per a evitar-los estes molèsties.