El Pla d’Escoles Municipals Dignes contempla intervencions i reformes a l’escola infantil i als tres col·legis de València que gestiona íntegrament l’Ajuntament.

Sergi Campillo, i la regidora d’Educació, Maria Oliver, han presentat  este pla que s’emmarca en la política del govern de la Nau de “dignificar els centres escolars municipals, que han de ser un referent”. Esta màxima, a més, s’amplia a les 112 escoles públiques de la ciutat, ja que, tot i que són propietat de la Generalitat, l’Ajuntament n’és l’encarregat del manteniment.

Les actuacions realitzades als centres de gestió municipal han sigut reformes pertinents per a adequar les instal·lacions a la normativa vigent i millores demandades pels centres mateixos i AMPA. A l’Escola Infantil Municipal de Pinedo ja s’han executat les obres per un import de 56.358,28 euros. L’Ajuntament també ha invertit 74.003,53 euros en els treballs realitzats al Col·legi Públic Municipal (CEIP) Fernando de los Ríos, i 84.489,71 en les obres que s’han dut a terme en el Col·legi Municipal de Benimaclet.

Sergi Campillo ha explicat que amb estes intervencions “l’Ajuntament millora la qualitat educativa dels xiquets i xiquetes de la ciutat, que per a l’equip de govern són el més important”. Pel que respecta al quart centre escolar de titularitat municipal, el CEIP Santiago Grisolía, el regidor ha aclarit que ja s’ha aprovat la resolució del projecte bàsic i d’execució de les obres que tenen un pressupost de 136.152,04 euros.

Per altra banda, el regidor ha recordat que l’Ajuntament ha impulsat en els darrers 12 mesos més de 10.000 intervencions de manteniment en diversos centres educatius públics de la ciutat, de les quals 600 s’han realitzat en les quatre escoles municipals i 136 en el Conservatori Municipal José Iturbi, també propietat de l’Ajuntament. “Entre eixes intervencions, hem resolt problemes molt greus, les solucions dels quals, a més, havien sigut reclamades durant anys per pares, mares i professorat dels centres, com ara adequacions en sistemes de protecció d’incendis o deficiències en la instal·lació de la baixa tensió”, ha aclarit el regidor, qui ha assegurat que l’Ajuntament va al 250% per a poder fer el manteniment de totes les escoles públiques”.