L’Ajuntament de València i l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana han renovat el seu conveni de col·laboració, vigent des de l’any 2001.

 En representació de l’Ajuntament han signat el conveni les regidores de Sanitat i Pilar Soriano, mentre que per l’Associació ha signat la seua presidenta, Isabel Tejedor. Pilar Soriano ha subratllat la importància de la coordinació entre departaments per a atendre a les demandes del col·lectiu celíac: “Des de la Delegació de Qualitat Ambiental, mitjançant el treball coordinat del Laboratori municipal amb l’Associació Valenciana de Celíacs, recolzem a la Delegació de Sanitat per a poder garantir la idoneïtat dels productes sense gluten que s’oferisquen en el mercat”.

El conveni estableix un pla de treball anual en el qual s’acorda el tipus de productes i el nombre de mostres que s’analitzaran. Les anàlisis se centren principalment en productes de fleca i brioixeria de xicotets elaboradors, ja que no disposen d’un control de qualitat, i són més susceptibles de patir contaminacions creuades a causa que els xicotets obradors confeccionen també altres productes que sí contenen gluten.

Quant al vessant d’assessorament i col·laboració, l’Ajuntament ha participat en el Congrés Nacional i Conferència Internacional celebrats a València, organitzats per la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya i coordinats per l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana. Així mateix, ha editat tríptics, posters i dossiers informatius per a difondre un protocol de bones pràctiques per a l’elaboració de productes de fleca i brioixeria aptes per als consumidors amb intolerància al gluten.