Glòria Tello, ha fet públic el compromís del seu departament per a l’adquisició d’un valuós plànol geomètric de la ciutat de València tal com era a mitjan segle XIX. El document, identificat pel llibrer Rafael Solaz, representa l’estat de la ciutat abans que s’emprengueren les grans reformes urbanístiques que marcarien la transformació de la ciutat medieval en la València moderna.

Segons ha explicat  Glòria Tello, l’anomenat “Plànol Geomètric de València”, “forma part del nostre patrimoni i la nostra història. És un document molt interessant, donat que recull el canvi de la ciutat històrica cap a la València moderna. Des de la regidoria ens hem proposat recuperar el nostre patrimoni, dignificar-ho i mostrar-ho a tota la ciutadania”.

Des del servici de Patrimoni Històric de la regidoria de Cultura s’ha determinat que el plànol ha de conservar-se en l’Arxiu Històric Municipal com a part del patrimoni documental de la ciutat. El departament de Cultura planeja exposar-ho públicament dins d’un programa de divulgació dels fons de l’Arxiu, incloent l’organització d’una exposició que mostraria el seu context i importància històrica i que podria tindre lloc en 2017.