L’Ajuntament ha celebrat  el primer debat sobre l’Estat de la Ciutat que en les últimes dos décades s’ha fet amb la participació de la primera autoritat municipal.

Joan Ribó ha començat la seua primera intervenció parlant d’esta data històrica per a València, “que avança en la recuperació democràtica que mai hauria d’haver abandonat. “Jo no tinc por a debatre. No tinc por a l’intercanvi d’idees, ha afirmat l’alcalde, com responsable “d’un govern municipal que no es deu a ningú més que als seus veïns i veïnes, perquè s’han acabat els temps de la submissió al partit de torn, i als interessos personalistes”.

“El nostre objectiu és l’equitat, i per això qui té menys ha de pagar menys. El 96% dels negocis de la ciutat (més de 30.000) paga el mateix IBI pels seus locals que fins ara. El 4% restant, aquells amb un valor cadastral major de 250.000 euros, hauran de contribuir en proporció a les seues capacitats”, ha reiterat l’alcalde qui també ha destacat el treball de l’equip de govern per lluitar contra el frau fiscal “malgrat haver-nos trobat amb un servici d’inspecció tributària pràcticament desmantellat per l’anterior govern”.

Pel que respecta als pressupostos de 2017, Joan Ribó ha explicat “que el fort deute rebut del govern anterior, obligarà a dedicar 20 milions d’euros més que en 2016 a amortitzar deute”, i ha anunciat que els ingressos seran estables, com els impostos i taxes, a la que s’afegirà la nova taxa per a les companyies operadores de telefonia mòbil, i el descens que hem previst del 25% per a l’impost de l’ICIO.

En la seua al·locució Joan Ribó també s’ha fet ressò de la política d’ocupació i emprenedoria, a pesar de no ser una competència estrictament municipal, “amb mesures de foment de l’activitat econòmica, de potenciació d’un element clau a nivell econòmic i de generació d’ocupació que és el turisme, i iniciatives per aconseguir l’accés al mercat laboral de les persones més vulnerables”. “Hem propiciat el diàleg en el sector creant el Consell Local de Comerç, hem posat tot de la nostra part per un acord que beneficie, sobretot, als xicotets comerços i alhora als treballadors de les grans superfícies, i hem incorporat dinàmiques de revitalització comercial dels centres històrics dels nostres barris”, ha recordat Joan Ribó, qui també ha anunciat que València ha presentat la candidatura perquè València siga capital mundial de l’Alimentació en 2017.

El Pla de Xoc de Neteja també ha sigut objecte del parlament de l’alcalde, qui ha destacat que l’ajuntament ha augmentat fins a 39 euros la despesa de neteja per habitant i ha equilibrat este servici en tots els barris independentment de la seua proximitat al centre.

L’alcalde ha al·ludit a les noves experiències per cuidar el medi ambient, al Pla d’Eficiència Lumínica, que ha suposat un estalvi econòmic d’1’8 milions d’euros a l’any,  i al compromís municipal amb la lluita contra el canvi climàtic.

“València serà en 2018 la capital del món de la mitja marató, i esperem que alguns i algunes ens deixen ser notícia als telediaris per açò, i no per altres assumptes turbis”, ha conclòs Ribó.

“El Govern de la Nau també entén la mobilitat d’una forma diferenciada a com s’ha vingut practicant fins ara, i molt prompte van a començar obres per a ampliar la xarxa ciclista amb en l’anell central de la ciutat, i anem a avançar cap en la pacificació el trànsit i la potenciació de la mobilitat sostenible i a facilitar els desplaçaments de tota la ciutadania amb l’EMT.

Joan Ribó ha parlat de les excel•lents relacions i cooperació entre les institucions valencianes amb les que es desenvolupa, per exemple, el Pla Territorial de Defensa de l’Horta i el futur Museu de la Mar.

La neteja, conservació, promoció de La Devesa i la millora de l’urbanisme en consonància amb la Llei de l’Horta i l’Avantprojecte de Pla d’Acció Territorial de l’Horta preparats per la Generalitat, son altres prioritats del govern de la Nau.

“València és una ciutat amb gran quantitat d’edificis de gran valor patrimonial, i també estem treballant en la consolidació i reparació de moltes d’elles així com en la recuperació de les grans places entre les que es troba la de la Reina.

Joan Ribó també ha parlat del protagonisme dels barris entre els que destaca el Cabanyal-Canyamelar.

“En general –ha continuant- estem fent, per tant, un ajuntament més pròxim. Això també s’ha de notar en els efectius de la Policia Local que han impulsat, per exemple, les Comissions de Seguretat, l’Observatori de Seguretat i les Meses per a la Convivència per afrontar les molèsties generades per l’oci nocturn.

L’al·locució de Ribó ha continuat amb el compromís amb les indústries culturals, amb la cultura popular i les festes.