Jordi Peris i Giuseppe Grezzi, han presentat hui este procés participatiu per a convertir la plaça la Reina en una zona per als vianants, un procés anomenat “Participa, Reina!” i “que respon a l’objectiu del govern municipal de definir els espais públics col·lectivament”.

Els regidors han recordat que la transformació urbana de la plaça de la Reina va començar l’any 1999 amb un debat ciutadà i un concurs internacional d’idees convocat pel Col·legi d’Arquitectes. “El projecte guanyador d’eixe certamen, de Miguel Rey, Íñigo Magro y Antonio Gallud, es troba exposat al Museu de la Ciutat i serà la base de la futura plaça que, tot i que respectarà les propostes fonamentals, com per exemple els accessos a l’aparcament al costat del carrer de la Pau, també s’adaptarà a les expectatives ciutadanes.

Pel que fa a esta remodelació, Giuseppe Grezzi, ha explicat que ja està completat l’estudi de l’estat de l’estructura de l’aparcament, i que ara es posarà en marxa el projecte constructiu de la plaça, que inclourà les conclusions del procés participatiu que hui s’ha encetat.

El pressupost d’estes obres, que començaran en 2017 i s’executaran en un any i mig, es repartirà en dos anualitats i ascendirà a uns 5 milions d’euros. I, tal com  proposa el disseny inicial, convertirà la plaça en una zona de vianants, en la línia de la política de mobilitat que vol pacificar el trànsit i tornar els espais públics a la ciutadania. “Conseqüentment, ha explicat Grezzi, s’eliminarà la rotonda i els accessos a l’aparcament, amb dos rampes que s’habilitaran en un lateral de la plaça, per alliberar l’espai central per a l’ús ciutadà”.

 

Giuseppe Grezzi ha explicat que la conversió de la plaça de la Reina implica també una nova gestió del trànsit de la zona, que ja aborda la regidoria de Mobilitat Sostenible amb la remodelació de la les línies de l’EMT i l’habilitació dels intercanviadors d’autobusos.

Mes informació del procés de participació a la web participareina.valencia.es. També es pot seguir a través de Facebook y Twitter: @participa_reina amb #participareina.