Joan Ribó, ha valorat hui així la decisió de l’alt tribunal d’obrir causa contra l’exalcaldessa per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Tal com ha manifestat Ribó davant dels periodistes “vaig arribar a l’Alcaldia amb el propòsit de fer que els corruptes tornaren fins a l’últim cèntim de tot el que van malbaratar i robar”, i ha recordat que la seua posició com “l’única acusació popular d’una peça que precisament investiga el suposat blanqueig de diners lligat a un més que possible delicte electoral”.

Davant d’esta nova situació jurídica de l’anterior alcaldessa i actual senadora territorial, designada per les Corts a proposta del Grup Parlamentari Popular, el primer edil ha instat al president en funcions del Govern, Mariano Rajoy, líder del Partit Popular al què pertany l’exalcaldessa, a propiciar immediatament el cessament d’esta com a representant en el Senat. “Mariano Rajoy ha de fer cessar ja a Rita Barberá del càrrec de senadora”, ha manifestat Joan Ribó amb tota rotunditat.

De fet, l’alcalde ha criticat la postura del cap en funcions de l’Executiu davant dels casos de corrupció, i ha lamentat que Rajoy “no només amaga, sinó que també blinda la corrupció”, en referència a la decisió per este d’atorgar a Barberá la càrrec de portaveu del Grup Popular en dos comissions del Senat (Constitucional i Economia).

En funció d’estes circumstàncies, ha continuat Ribó, “Mariano Rajoy no pot intentar formar un Govern quan la medul·la espinal del seu partit està travessada per la corrupció”. I s’ha dirigit també a “aquells que intenten pactar governs amb Rajoy”, que “no deurien –ha afirmat- ser còmplices per intentar amagar la corrupció”.