Els mercats municipals de València convoquen la seua clientela habitual i tota la ciutadania a la celebració Bonic/a Fest, que es desenvoluparà la nit de dissabte que ve, dia 17, en tots els mercats de la ciutat. L’objectiu, ha explicat Carlos Galiana, és “acostar els mercats als ciutadans i ciutadanes de València perquè coneguen la seua oferta de qualitat i de proximitat”.

La iniciativa es basa en el reconeixement dels mercats municipals com “una ferramenta fonamental de potenciació econòmica”. Així els ha definit l’alcalde, Joan Ribó, que ha presentat este matí la festa acompanyat pel regidor Carlos Galiana, i representants de l’empresa Amstel, patrocinadora de la cita, i altres firmes col·laboradores.

Durant la nit del dissabte 17, els 14 mercats municipals de València (Castella – Av. Cid, Jesús-Patraix, Jerusalem, Russafa, Central, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Torrefiel, Algirós, Cabanyal, Grau, Benicalap, Benimàmet i Natzaret) oferiran als seus clients i visitants una àmplia programació cultural, lúdica i gastronòmica, amb la finalitat de reforçar el caràcter de proximitat d’estos centres comercials propis.

Tant Ribó com Galiana han subratllat la voluntat de l’equip de govern de fomentar i impulsar les polítiques de promoció de l’agricultura sostenible i l’alimentació de qualitat. “Volem potenciar el sector primari i els servicis en la nostra ciutat com a element de desenvolupament”, ha explicat l’alcalde, “i per a això reforcem les inversions en els mercats, amb el doble objectiu de garantir la seguretat i la qualitat alimentària i garantir l’eixida als productes de l’horta”. De fet, el pressupost municipal reserva una partida d’un milió d’euros per als mercats i, de forma paral·lela, es disposa d’un total de 2,5 milions d’euros, provinents del Pla Confiança de la Generalitat, que es destinaran a la millora del Mercat del Grau.

“Volem que la gent tinga en el seu GPS local on està ubicat el mercat del seu barri”, ha explicat l’alcalde, “i on estan els altres mercats de la ciutat, com a opció de compra de qualitat”. “I volem també que els agricultors cultiven la terra de manera sostenible i que, al mateix temps, en puguen viure”, ha conclòs Ribó, “i el primer pas és que l’horta siga horta, no un solar per a edificacions; i el segon, potenciar els canals de comercialització, que per a nosaltres són els mercats, igual que es fa en la resta d’Europa”.