L’Ajuntament recupera l’accés original als jardins de Monforte

“Hui estem de festa”, ha afirmat Pilar Soriano, “perquè obrim al públic el palau de Monforte, no el jardí que ja estava obert, sinó l’entrada original al jardí, que es feia a través del palauet”. “Per a nosaltres”, ha continuat  Glòria Tello, “esta cita era molt important perquè obrir el palauet a la ciutadania és la manera de fer política que nosaltres entenem, i que ha suposat donar resposta a una reivindicació ciutadana”. Tal com han subratllat les dos delegades, “és molt important que el patrimoni de la ciutat de València no siga d’uns quants, sinó que siga de la ciutadania”.

D’esta manera, la ciutat recupera la lectura d’este jardí d’estil romàntic, tal com va ser dissenyat. Al llarg de l’estiu s’han efectuat les tasques de condicionament de l’espai, s’ha revisat el bon funcionament de totes les fonts i jocs d’aigua dels jardins “perquè la ciutadania i els visitants disfruten d’esta joia que tenim en la ciutat”, en paraules de Pilar Soriano.

Glòria Tello ha explicat que la iniciativa “entra dins de la dinàmica d’obrir tots els edificis municipals als veïns i veïnes de València i a les gents que ens visiten”. I com a exemple, ha citat l’obertura de l’Ajuntament mateix i del balcó municipal, que cada dia rep la visita de centenars de persones des que es fera accessible fa més d’un any. En el cas de Monforte, ha afegit, “els jardins ja estaven oberts, però obrim el palauet, que dóna entrada i que dignifica l’accés a este espai, sempre respectant el patrimoni i garantint la seua atenció, cosa que per a nosaltres és molt important”.

Els jardins seguiran oberts en el seu horari habitual, de dilluns a diumenge, i l’accés pel palau estarà igualment obert tots els dies, excepte els moments en què se celebren bodes (dos dies a la setmana per un període de 3 hores aproximadament). Però en estos casos, el jardí seguirà obert amb l’accés lateral, pegat al palauet, que funcionava fins ara.

Pilar Soriano ha qualificat este espai de “joia patrimonial”, i ha animat les persones “que vullguen disfrutar un jardí romàntic i tranquil i conéixer el seu patrimoni historicoartístic”, a acudir a este espai històric. Per la seua banda, Glòria Tello ha defés la necessitat que “el patrimoni comence a ser de tots i totes, no com en temps anteriors, que no sempre es tenia fàcil accés per part de la ciutadania”.

Arxivat en: 2016, Ajuntament, Glòria Tello, Palau de Monforte, patrimoni, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *