Joan Ribó, ha anticipat que en el pròxim Ple de l’Ajuntament es presentarà una moció en defensa de l’Empresa Municipal de Transports de la ciutat i del servici públic que presta, després del requeriment enviat pel ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, instant a la liquidació d’esta empresa municipal i del Consell Agrari Municipal.

Ribó ha destacat hui “el mutisme” dels regidors del PP sobre “un assumpte de vital rellevància per a la ciutadania”, com és el transport públic urbà: “no entenc que els regidors del PP encara no s’hagen posicionat del costat de l’EMT i del dret dels valencians a usar un mitjà de transport públic, que hem obert a les capacitats econòmiques de qualsevol persona, i contribueix a fer una ciutat mediambientalment més sostenible i més habitable”.

A continuació, l’alcalde ha tornat a insistir que “l’EMT és una peça essencial del benestar d’esta ciutat. “La gent que no té cotxe ni moto necessita un transport públic, i la gent que en té hauria de plantejar-se molt seriosament que moltes vegades és millor utilitzar el transport públic. Sense transport públic esta ciutat seria un caos absolut en mobilitat, hi hauria milers i milers de ciutadans que no es podrien moure. Plantejar-se el tancament de l’EMT és essencialment un desgavell”.

De l’Empresa Municipal de Transport ha afirmat que “està funcionant bé, està avançant, i tots els valencians hem de trencar una llança en favor de l’EMT perquè és una peça fonamental de la vida de la ciutat”. Ribó ha confirmat que encara s’està a temps per a rebre les ajudes del Contracte Programa entren en els pressupostos de 2017. ”Així ho tenim parlat amb la consellera d’Obres Públiques i amb el President de la Generalitat. La creació d’una Autoritat Metropolità de Transport entrarà perfectament en els pressupostos de la Generalitat, i nosaltres podrem fer una previsió en els nostres que és fonamental”.

Ha recordat que precisament el dia de constitució d’eixe ens es va parlar d’una quantitat d’aproximadament de 35 milions d’euros d’aportació estatal, que encara és molt menor respecte a les aportacions de l’Estat a Madrid i Barcelona (126 i 98  milions d’euros respectivament). “Volem treballar a fer més ecològic el parc d’autobusos, amb vehicles híbrids i elèctrics, i avançar en una línia claríssima de millorar les freqüències perquè la gent sàpia que quan va amb autobús la freqüència és similar a la d’un metro de superfície, i que en molt pocs minuts es pot desplaçar d’un lloc a un altre. Eixa és la idea base de tots els canvis que s’estan fent i de tota la política de l’EMT.”