Pere Fuset acompanyat de Jordi Peris han oferit una roda de premsa per a informar sobre els 17 projectes inclosos en la iniciativa Impuls VLCi (València Ciutat Intel·ligent) i pressupostats en 6 milions d’euros, que comptaran amb un 70% de finançament per a impulsar, des de la transversalitat i l’aplicació d’una gestió intel·ligent, importants avanços en l’àmbit de la gobernança, la millora de l’entorn, la mobilitat, la participació i el benestar ciutadans en qüestions com el subministrament d’aigua, la gestió d’aparcaments o zones de càrrega i descàrrega, l’enllumenat en les pedanies, les parades de taxi o les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.
Des que en el dia d’ahir va ser notificada l’aprovació i finançament d’estos 17 projectes, comença el termini per a desenvolupar-los des de cadascun dels servicis, “amb l’objectiu que com més prompte millor suposen un major benestar per a la ciutadania, siguen una realitat en el carrer que les valencianes i els valencians perceben”, ha assegurat Fuset.
Pere Fuset ha assenyalat que les 17 iniciatives incloses en este projecte “suposaran un gran estalvi en algunes àrees i amb això s’aconseguirà la millora de la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans i ciutadanes. Són actuacions com la sensorització de les places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, o per a convertir els autobusos de l’EMT en sensors que van donant voltes per la ciutat i facilitant informació de la qualitat ambiental. També hi ha unes altres de sensorització per a protegir el nostre patrimoni, per a aconseguir una il·luminació intel·ligent en les pedanies, i altres propostes que posicionaran València com una ciutat de referència i capdavantera en estratègies de ciutat intel·ligent”
Fuset ha ressaltat l’objectiu que estos 17 projectes, que ha anat desgranant, “tinguen un impacte directe en la ciutadania, que arriben als ciutadans i ciutadanes, i que contribuïsquen a millorar-ne la qualitat de vida”. Set d’estos “suposen un estalvi quantificable, i la resta una notable millora en l’eficiència dels servicis públics”. Els projectes estan agrupats en cinc blocs: Gobernança intel·ligent, en el qual entren els projectes relacionats amb la geolocalització i la geoinformació, la millora i reutilització de l’APP València i els desenvolupaments replicables i reutilitzables en altres municipis.