La Gran Fira de València viu els seus últims dies després d’un mes amb multitud d’activitats i espectacles, com el del passat dissabte amb la Gran Nit de Juliol. En esta edició, com a novetat, la Fira ha arribat a diferents pedanies i barris, com els Poblats Marítims, el Cabanyal-el Canyamelar, la Malva-rosa, Aiora, el Carme, Malilla, Campanar, Massarrojos, Benifaraig, Benimàmet o Castellar, amb l’objectiu de vertebrar la ciutat a través d’una programació àmplia i dirigida a tot tipus de públics. Quan acabe el mes de juliol la Gran Fira haurà visitat 19 barris i set pobles del municipi.

En estes últimes jornades, la Correfira, que és el format amb el qual es definix la itinerància per tota la geografia de València, arriba a Russafa, Patraix i Carpesa, per a celebrar la festa i la cultura en localitzacions diverses.

El dijous serà el torn de Russafa, on la plaça Baró de Cortes farà d’escenari per al Mag G. Alexander. Allí, desplegarà tota la seua màgia familiar davant veïns i veïnes i visitants des de les 20.00 hores. Una hora després tindrà lloc el sopar de ‘pa i porta’, pas previ a l’actuació d’Eugeni Alemany, a les 22.30 hores, amb el seu espectacle En persona guanye.

El divendres la Correfira es desplaçarà fins a la plaça de Patraix, on des de les 20.00 hores, el contacontes del Gran Jordiet amenitzarà la vesprada entre històries llegendàries. A les 22.00 hores es produirà la unió entre els monòlegs valencians i la música de la mà d’Eugeni Alemany, Pau Blanco i Carmen Juan.

I en el seu últim episodi en els pobles de la ciutat, Carpesa acollirà la Gran Fira per partida doble. En primer lloc, un espectacle en el saló d’actes de l’Ajuntament, a les 20.00, hores de la contacontes Almudena Francés. A les 22.00 hores, un dels grups triomfadors de la Gran Fira 2016, The Blisters, amb el seu tribut als Beatles, actuarà en la plaça del Poble.

La Correfira és una de les novetats de l’edició de 2016 de la Gran Fira de València amb el desig, en paraules del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, d’“acostar-la a tots els racons perquè siga una Gran Fira de tota la ciutat”.