L’Acord entre la Generalitat i 60 municipis fructifica en la creació de l’Autoritat Metropolitana del Transport de l’àrea de València

Després de l’acord aconseguit entre la Generalitat Valenciana i els 60 municipis de l’àrea metropolitana de València, amb una població total d’1.700.000 habitants, dels quals aproximadament la meitat viuen a València capital, el pròxim any començarà a funcionar l’Autoritat del Transport que tindrà com a principal tasca promoure la mobilitat sostenible i aconseguir la una finançament per part del Govern central similar a la d’altres grans ciutats. Joan Ribó, alcalde de València, ha expressat la seua satisfacció per l’acord aconseguit i ha ratificat el compromís de l’Ajuntament per a afavorir la mobilitat en l’àrea metropolitana.

“Hui estem fent un pas important per a la mobilitat en l’àrea metropolitana en recuperar una Autoritat Metropolitana del Transport que el govern anterior de la Generalitat no havia d’haver tancat perquè no té sentit plantejar-se la mobilitat, com es feia fins ara, des d’un únic municipi. Açò és un desastre i està totalment fora de context. La recuperació d’esta autoritat és començar a treballar per una mobilitat sostenible, i l’Ajuntament de València està compromés molt seriosament amb eixe objectiu”, ha assegurat Joan Ribó.

Joan Ribó ha recordat en el Palau de la Generalitat que en este mateix moment “està reunida la Comissió de Desenvolupament Urbà, Habitatge i Mobilitat i aprovarà que l’EMT arribe als municipis d’Alboraia, Montcada, Paterna i Vinalesa, i estem treballant amb altres municipis amb la voluntat que este Ajuntament de València impulse la mobilitat sostenible de tota l’àrea metropolitana, perquè no té sentit fer-ho d’una altra manera”. Ha afegit Ribó que “hui tornem a fer un pas de racionalitat perquè mai s’havia d’haver tancat l’autoritat metropolitana. No tenia sentit fer-ho i no era un plantejament raonable”. També s’ha mostrat confiat que la creació de l’Autoritat Metropolitana del Transport “ens ajudarà al fet que el Govern central complisca amb la seua obligació de finançar la mobilitat en l’àrea metropolitana de València”.
 

Arxivat en: 2016, Ajuntament, Autoritat Metropolitana del Transport, Joan Ribó, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *