El Museu Faller de València, juntament amb els de Gandia, Xàtiva i Cullera i el de l’Artista Faller del cap i casal, ha signat un comunicat per a mostrar la seua voluntat de posar les bases per a la constitució de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers.  Pere Fuset, ha explicat que l’objectiu és “sumar esforços, coordinar iniciatives, aprofitar sinergies i contribuir mancomunadamente a la protecció, promoció i difusió del patrimoni cultural faller”.

La creació de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers pretén que els museus no només es consideren protagonistes de la conservació del patrimoni faller, sinó que també irradien una activitat cultural que incremente la sensibilitat de les institucions i de la ciutadania amb el nostre patrimoni cultural festiu.

“Volem col·laborar amb la resta de museus fallers valencians perquè entenem que cal desenvolupar en comú un treball que redundarà en benefici de les nostres polítiques de preservació del patrimoni cultural faller”, ha indicat Fuset, que també ha destacat la importància d’eixa xarxa de museus fallers per a aprofitar-los com a focus d’atracció d’un turisme cultural sostenible i de qualitat.