Isabel Lozano ha presentat el pla municipal RESSÓ que té per objectiu donar solucions a els persones en risc o en situació d’exclusió social a la ciutat i garantir-los els seus drets socials en aspectes d’ocupació, habitatge, educació, sanitat i participació social.

Per combatre l’exclusió social el programa contempla la intervenció amb persones i famílies en situació de pobresa a través de projectes individualitzats que se basen en el compromís de les persones de promoure de manera activa la millora de la seua situació personal i familiar en tots els seus àmbits mitjançant una concessió econòmica mensual. La prestació econòmica vinculada al programa té com a finalitat garantir la subsistència de les persones cobrint les seues necessitats vitals més urgents.

El programa RESSÓ suposa un augment dels recursos en un 63,5% més respecte al que s’hi destinava en 2015 en el PAES.

L’edat per a sol·licitar formar part de pla es redueix dels 25 anys que exigia el PAES fins als 18 anys, tot i que si la persona te responsabilitats familiars i és menor de 18 anys, el programa RESSÓ també té en compte la seua sol·licitud.

També podran accedir a RESSÓ les dones víctimes de violència masclista que reben ajudes econòmiques públiques per al canvi de residència que abans tenien vetat el seu accés al PAES.

“Les administracions públiques no poden quedar indiferents a les situacions d’exclusió, i per això des de l’Ajuntament de València i la regidoria d’Inserció Socio-Laboral ens comprometem a garantir l’última malla de protecció per a les persones que no poden accedir a un altre tipus de recurs perquè han esgotat les ajudes existents o perquè no posseïxen els requisits que en les prestacions es requerixen. Eixos casos greus i cronificats en l’exclusió han de ser abordats de manera decidida i integral per part de les polítiques públiques de protecció, i l’atenció, de forma sistemàtica i planificada”, ha dit Isabel Lozano