Durant un any, els ciutadans de València podran conéixer  i familiaritzar-se amb el fenomen de l’apicultura urbana en l’exposició “Ruscos urbans, mel de ciutat” que ahir van inagurar Glòria Tello i Pilar Soriano, que van anunciar que el pròxim mes d’octubre València celebrarà la seua primera Setmana d’Apicultura Urbana.

Glòria i Pilar han visitat la part d’esta proposta cultural sobre apicultura urbana que recorre en panells, ruscos de diferents èpoques i altres objectes relacionats amb la producció de mel, agrupats sota el títol d'”Els humans i les abelles en l’apicultura valenciana”.

Esta exposició coincidix amb l’auge d’un moviment social que arranca a partir de la proliferació dels eixams urbans, que promou la protecció i explotació dels ruscos en l’àmbit de les ciutats i paratges habitats. “En el cas de la ciutat de València, estos eixams que creixen sense control són retirats i traslladats a terrats d’edificis municipals al Jardí de Vivers per a posar-los en ruscos productors i garantir-ne el control i la prosperitat”, va dir Glòria Tello.

La importància de la pol·linització també ha sigut ressaltada per Pilar Soriano que s’ha referit a lse diferents iniciatives municipals perquè “València siga una ciutat amiga de les abelles, que les ciude i les respecte, amb les quals convisca la ciutadania”. Igualment, ha afegit que la nostra ciutat “aspira a ser un referent en apicultura urbana”.