La Regidoria de Benestar Social ha creat una llista de criteris objectius per a avaluar les sol·licituds d’ingrés en la residència Vall de la Ballestera.

Com ha explicat Consol Castillo, la mesura evita “la possible discrecionalitat a l’hora de donar places públiques en la residència de persones amb discapacitat intel·lectual i establix uns ítems amb els quals poder avaluar d’una manera seriosa i professional totes les sol·licituds  d’ingrés que arriben a la residència”.

El grau de dependència o discapacitat, la situació econòmica, la situació sociofamiliar, la situació de salut o aspectes com no tindre habitatge o viure en infrahabitatges són aspectes que a partir d’ara es tindran en compte a l’hora d’avaluar l’entrada en la residència.

D’altra banda, el passat més de maig Castillo va recordar amb la Generalitat la cessió gradual de els places d’esta residència, que actualment se sufraga íntegrament des de l’Ajuntament, quan es tracta d’un servici que és competència de la Conselleria.

No obstant això, mentre la Generalitat assumix de manera total la gestió de la residència Vall de la Ballestera – La Nostra Casa, Castillo ha decidit crear estos criteris de valoració de les sol·licituds de plaça i ingrés per a este recurs destinat a un sector especialment vulnerable.