Pere Fuset ha presentat hui l’oferta de pirotècnia a la ciutat de València durant els mesos estivals acompanyat pel diputat provincial de Cultura, Xavi Rius. Tots dos han subratllat el caràcter “divers, arriscat i innovador” de la proposta d’enguany, que s’emmarca dins del programa general de la Gran Fira de València del pròxim juliol.

L’oferta pirotècnica amplia el tradicional programa de 4 castells de focs artificials per a passar a 7 espectacles diversos, diferenciats i en emplaçaments distints. El primer , el dia 1 de juliol, serà una traca correguda que dispararà la pirotècnia Crespo a les 20.30h, a la plaça de l’Ajuntament.

L’endemà, el dia 2 de juliol, es dispararà una mascletà nocturna des de l’avinguda Neptú. I el 9 de juliol es produirà la principal aposta del programa, el gran castell piromusical en el marc de la Ciutat de les Arts i les Ciències, “un espectacle”, ha afirmat Fuset, “on la paraula ‘gran’ no està de més, ni pels quilos ni pel format ni per la qualitat prevista”.

El cap de setmana següent, 16 de juliol, tindrà lloc a l’avinguda de Neptú una exhibició de “peces de cordà i focs”. I el dia 23, la plaça de Roma acollirà una mascletà en miniatura, a partir de les 20.30h.

El tancament del programa, 29 de juliol, consistirà en un correfoc pel centre de la ciutat – entre el carrer Colom i la porta de la Mar a els 23h.

Pere Fuset ha manifestat el seu desig que este programa servisca “per a obrir un nou camí per a la pirotècnia a València, perquè exercisca com a motor i element dinamitzador, i pera això compta amb el suport de l’Ajuntament. A més ha afegit que “l’objectiu és obrir el ventall d’opcions d’espectacles pirotècnics i realitzar-los al llarg de tot l’any, com a element també cohesionador i vertebrador del poble valencià”.

El programa pirotècnic de la Gran Fira de València està subvencionat amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament. Pere Fuset ha subratllat la importància de la col·laboració interinstitucional i ha conclòs la presentació assegurant que “innovar i arriscar és difícil, però és l’única manera de millorar, és l’únic camí. I la Gran Fira de València serà un bon escenari per a les innovacions”.