La ciutat de València començarà a aplicar un pinso esterilitzant específic per a coloms amb l’objectiu de mantindre i millorar el control que es realitza sobre la població d’estes aus a la ciutat.

Amb esta iniciativa, Glòria Tello ha assenyalat que “es pretén controlar les poblacions dels animals que compartixen ciutat amb nosaltres però sempre des del respecte, situant en diferents punts de la ciutat dispensadors de pinso esterilitzant”.

Ha destacat que “nosaltres volem fomentar el bon tracte cap als animals i este pinso esterilitzant no suposa cap problema per a la seua salut”.

Així, en aquest mètode l’eficàcia de l’acció es veu incrementada en un percentatge pròxim al 60%. A més a més, l’aplicació del pinso esterilitzador va acompanyada d’un estudi previ de la població de coloms i altres espècies d’aus que puguen freqüentar la zona. La seua aplicació és totalment localitzada de forma puntual i realitzada per personal especialitzat i acreditat per a esta labor, de tal manera que cap altra espècie d’au es puga veure afectada pel consum accidental d’este pinso.