Un jutge de València ha cridat a declarar a l’exdirectora  Aurora Gallego pel cas dels xiquets robats

Consol Castillo, regidora de Compromís: “exigim que l’equip de govern del PP li lleve immediatament el títol de filla adoptiva de la ciutat a Aurora Gallego”

La regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, i el Diputat Provincial de Compromís , Emili Altur, han exigit que estes institucions deixen de subvencionar  la Casa Cuna Santa Isabel, implicada en el cas dels xiquets robats. Així l’alcaldia de l’Ajuntament de València en té assignada una subvenció de 6.000 € anuals i la Diputació de València dins del pla de subvencions 20.000 € per al periode 2011-2’015.

Des del 1991, any d’arribada de Barberà a l’alcaldia, l’Ajuntament ha concedit més de 528.000 € a la Casa Cuna Santa Isabel, el que fa una mitjana de 20.600 € anuals. Esta xifra s’ha incrementant progressivament des de les 60.000 pesetes, 360 €, del 1991 fins als 36.000 € del 2004.

Compromís ja va denunciar la concessió al 2011 del títol de filla adoptiva de la ciutat a Aurora Gallego, que ja estava acusada de greus delictes, en un dels casos més grisos de la nostra història. Al 2012 després de la demanda interposada per un grup de 21 valencians i valencianes, el tribunal va resoldre que Casa Cuna Santa Isabel havia l’obligació de lliurar als sol·licitants tota la documentació dels seus arxius que fan referència a les seues mares biològiques, l’entitat subvencionada per l’Ajuntament de València i la Diputació ve incomplint de manera reiterada esta resolució judicial.

Consol Castillo, regidora de Compromís, ha declarat: “Exigim que l’equip de govern del Partit Popular li lleve immediatament la distinció de filla adoptiva de la ciutat, ja que una acusada de furtar xiquets no és la persona adequada per a rebre distincions municipals.”

Emili Altur, diputat provincial de Compromís, ha afirmat: “Rus i Barberà subvencionen sistemàticament una entitat que obstrueix a la justícia. Al mateix temps les filles i fills volen saber qui són els seus pares biològics, perquè ja d’adults havien descobert la seua situació de fills adoptats. Alhora els pares i mares volen si aquella criatura que van tindre està viva, perquè a la Casa Cuna Santa Isabel els havien dit que havien mort en el moment del part i haguera estat donada en adopció de forma il·legal.”