El portaveu de Compromís a l’Ajuntament i candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha anunciat hui que l’Audiència Nacional ha admès a tràmit un recurs de la formació contra el Ministeri de Foment per la delimitació d’usos i espais del Port de València (DEUP).

Ribó ha assenyalat que en la pròxima legislatura, si Compromís governa, impulsaran este recurs perquè el Port ha anat mossegant espai a València, sense que l’actual equip de govern haja defensat mai els interessos de la ciutat. En concret, el recurs interposat per Compromís denuncia com es lleva fins a 15.000 metres quadrats al barri de Canyamelar, un ampli espai dotacional, que havent de ser destinat al disfrute dels veïns com a zona verda, ha acabat sent segrestat pel Port. Compromís exigeix que l’antic llit puga arribar al mar, de manera que s’elimine l’actual rotonda construïda pel Port que, a més, genera perills d’inundació en Natzaret.

Compromís ha treballat durant esta legislatura amb els veïns de Natzaret, que este matí s’han sentit satisfets amb el recurs judicial. A més, la formació liderada per Joan Ribó proposa una modificació del viari en el port que aconsegueix evitar la pèrdua de zones verdes; la proposta inclou un passeig per a vianants i amb carril bici en la frontera del port amb el barri, connectat amb el Jardí del Turia, la Marina i el carril bici del Saler. Es preveuen, a més, zones verdes i equipaments públics amb atenció especial a la promoció de l’ocupació en un dels barris amb més atur i pobresa de tota València. En definitiva, es tracta de recuperar la relació de Natzaret amb el mar a través del vell llit.